S&P500: Nieuwe Kaarten

Weet de graadmeter boven 2085 te sluiten dan moeten de kaarten opnieuw geschud worden. Aldus de slotconclusie van eerder deze week. Een blik op de meest recente slotstanden leert: Nieuwe Kaarten.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Na de flirt met de neklijn van het koerspatroon uit de dag-grafiek vorige week, is de S&P500 deze week opgeveerd en heeft koersen bereikt welke hoger liggen dan het niveau van de rechter-schouder. Daarmee is het koerspatroon op losse schroeven komen te staan. Betekent dit dan ook dat de graadmeter nu in staat is om dwars door het niveau van het hoofd rond 2210 te breken op weg naar nieuwe hoogste koersen voor het jaar? Laat ons niet gelijk te optimistisch worden.

In de intra-daggrafiek is te zien dat de S&P500 in de achterliggende twee dagen in het eerste uur van de handel stevig uit de startblokken is gekomen om gedurende de rest van de respectievelijke sessies zijwaarts te bewegen. Met deze ontwikkeling is de graadmeter inmiddels relatief ver verwijderd van de diagonale trendlijn onder het verloop sinds 19 mei. De theorie stelt dat markten de neiging hebben om naar het gemiddelde terug te keren. Dit impliceert dat vandaag met een veel minder overtuigende opening rekening gehouden dient te worden. De diagonale trendlijn start vanmiddag rond 2070 en de verwachting luidt dat zij als magneet op de S&P500 gaat werken.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

Laat een reactie achter