S&P500: Nieuw Ijkpunt

Nog steeds wordt iedere poging om de S&P500 iets te laten zakken aangegrepen om in te stappen. De moeite welke de graadmeter heeft om de koershiaten te vullen zegt iets over de veerkracht van de index. De ondertoon is daarom nog steeds positief.

SP-IntraDagGrafiek

De kans dat de koershiaten op respectievelijk 2461 en 2429 gevuld gaan worden groeit met de dag. Met nadruk wordt echter herhaald dat het vullen van de gaps geen aanleiding geeft om rekening te houden met een langere termijn neerwaartse draai van de S&P500,. Een periode van afkoeling zou juist een welkome en gezonde vervolgbeweging zijn op de recente euforie. Nu het ijkpunt op 2478 vorige week is gehaald wordt het tijd voor het bepalen van het volgende langere termijn koersdoel. De vaste lezer weet dat 2478 destijds gebaseerd was op een projectie. Wordt de beweging van eind maart tot begin juli onder de loep genomen dan kan worden opgemerkt dat deze ontwikkeling op te delen is in een actie- en reactiebeweging. Deze stappen lenen zich voor het toepassen van een nieuwe projectie-extensie. De reken-exercitie komt uit op 2537. Dit niveau zal dan ook de rode draad voor de komend periode vormen. Let wel, de graadmeter schiet uiteraard niet in een rechte lijn naar dit richtpunt. Sterker, de eerste zin van vandaag luidt juist dat de hiaten steeds sterker gaan trekken. Wordt Vervolgd!.

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

2 reacties op “S&P500: Nieuw Ijkpunt”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Gezien uw optimistisch nieuw hoog ijkpunt, lijkt mij daarentegen het vullen van hiaat 2429 steeds verder weg omdat de oude weerstand 2454 al een stevige bodem vormt door telkens weer bij (verre) benadering van zo’n punt ‘bouncing’ aankopen worden verricht de afgelopen
  handelsdagen.
  Deelt u deze “leken” mening ?
  MVG.,
  Bert

 2. Maurice says:

  Beste Bert,

  Ik weet het ook even niet meer, maar ik zit in ieder geval full long op de aex.

  Wellicht gaat u nog even plonzen en/of toeren met uw Azur, ik wens u plezier en nog een hele fijne avond !

  mvg
  Maurice

Laat een reactie achter