S&P500: Niet te Optimistisch

De titel van vandaag is een verwijzing naar de onderliggende toon van de achterliggende columns. De S&P500 is weliswaar fractioneel hoger gegaan dan de aangegeven 2111 maar om nou te zeggen dat de laatste dagen sprake was van een euforische uitslaande brand gaat toch ook wat ver.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Sinds het verschijnen van de laatste column over de S&P500 is het koersverloop opnieuw gevangen in een min of meer zijwaarts koersverloop. Zoals in de inleiding al aangegeven moet worden toegegeven dat deze nieuwe zijwaartse beweging iets hoger ligt dan eerder aangegeven, maar daar is dan ook gelijk alles mee gezegd. De onderliggende toon van deze column blijft daarom zoals in de titel van vandaag beschreven. Waarom? De RSI! Deze indicator ondersteunt momenteel zowel in de intra-daggrafiek, de dag-grafiek als de week-grafiek de achterliggende stijging niet. Het uitblijven van bevestiging vanuit de indicator is altijd een duidelijk waarschuwingssignaal. De visie blijft daarom onveranderd dat de S&P500 in de komende dagen gaat struikelen. De gisteren gerealiseerde Japanse candle-stick in de dag-grafiek vormt een aanwijzing voor deze visie.

De nieuwe eerste grenzen voor de index liggen nu getrokken op respectievelijk 2120 en 2108. Wederom een zeer nauw handelsgebied. Zakt de S&P500 onder haar eerste steun dan ligt de weg weer open voor een hertest van het gebied rond 2088. Voor de vaste lezer klinkt dit niveau herkenbaar.

Wordt een blik geworpen op de week-grafiek dan wordt ook duidelijk waarom dit niet het uitgelezen moment is om plotseling al te optimistisch te worden. De index nadert een horizontale barrière welke al meer dan een jaar dienst doet. De verwachting dat de S&P500 ditmaal opnieuw moeite zal krijgen in het huidige handelsgebied is mede op deze constatering gebaseerd.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Niet te Optimistisch”

  1. TuTukeke says:

    kan er gesteld worden dat de sp500 vooruit loopt op de aex?

    dus; het gemaakte kop schouder patroon waar de aex op moment van schrijven de neklijn test bleek bij de sp500 twee weken geleden niet geldig. een mislukte uitbraak was het gevolg, waarna de wek omhoog weer werd ingezet…

    kunnen we dit bij de aex ook gaan verwachten?? dus even naar de 426 en dan toch weer omhoog.

    wie het weet mag het zeggen.

Geef een antwoord