S&P500: MoeiZaam

Heel voorzichtig heeft de S&P500 gisteren een stapje teruggezet. Met de nadruk uiteraard op de eerste twee worden van de voorafgaande zin. De graadmeter is de doorbraak redelijk aan het consolideren. Nogmaals, een daling tot aan 2400 mag vooralsnog slechts gezien worden als terugtest.

SP-IntraDagGrafiek

De eerste stap van de tweede fase uit de drieletter opsomming is gezet. Het ziet ernaar uit dat deze fase nog niet is afgerond. Dat betekent dat rekening moet worden gehouden dat de S&P500 in de komende dagen nog wat verder richting 2400 zal kruipen. Dit proces zal naar alle waarschijnlijkheid zeer stroef en stroperig verlopen. De verwachting luidt dus niet dat de index in een vrije val terugzakt richting de zone van de eerste horizontale lijnen uit de dag- en weekgrafiek. Deze verwachting is gebaseerd op het verloop van de RSI in de kleinste grafiek. Zoals valt te zien is de indicator in dit tijdsframe al redelijk aan het afkoelen terwijl de gemiddelde lijn in deze grafiek door haar min of meer horizontale verloop juist aangeeft dat de koers van de index redelijk blijft liggen. Het afkoelen van de indicator bij gelijkblijvende koersen is veelal een teken van kracht. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: MoeiZaam”

 1. Bert says:

  De S&P stroop beter gebruiken voor “Trump’s -klimaat – Dump”
  om hem te smeren voordat zulke tweets uitgaan.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Vooralsnog doet de S&P500 redelijk wat zij moet doen. Dat zij op zoek zou gaan naar 2400 lag in de lijn der verwachting. Tweet of geen Tweet. Voorlopig is deze zone nog niet in gevaar geweest. Dat neemt niet weg dat ik echter wel denk dat we in de komende dagen ietsje onder 2400 duiken. Allemaal als tweede fase van het drie-stappen-plan UPG.
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw bericht. Gaande naar het slot 2414( ?) lijkt mij uw adviezen
  aangaande de RSI in dag-en weekgrafiek voor de komende handelsdagen véél
  substantieler dan die “loze” tweets door ene T.
  Goedenavond en tot morgen.
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter