S&P500: Missie Volbracht

”Gisteren is opgemerkt dat het voordeel van de twijfel inhoudt dat koersen boven 2900 nog een keertje mogelijk zijn. Aan deze gedachte wordt vooralsnog vastgehouden.” Aldus de laatste DD. Een blik op de huidige slotkoers leert dat de Missie is Volbracht.

SP-IntraDagGrafiek

Nadat de dalende trendlijn in de kleinste grafiek was overwonnen, mocht de blik weer omhoog. De eerste stap is gezet. En dat brengt het verhaal van deze DD weer terug op de ATH en de weerstandlijn in de dag-grafiek.

Zoals bekend luidde de verwachting dat deze lijn als obstakel zou gaan fungeren. Inderdaad worstelt de S&P500 nog steeds met deze lijn zodat een aanpassing van deze visie nog niet benodigd is. Met een index welke nu al drie handelsweken in een bandbreedte van minder dan twee procent noteert, kan worden opgemerkt: het is vooralsnog allemaal geen uitslaande brand.

In de achterliggende dagen is het voordeel van de twijfel afgegeven. Deze insteek is gebaseerd op het gegeven dat de S&P500 boven de eerste gemiddelde lijn uit de dag-grafiek noteert. Dat doet zij nog steeds, dus is onveranderd sprake van voordeel van de twijfel. De eerste lijn noteert momenteel rond 2880. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: Missie Volbracht”

 1. Buurman says:

  Waaarde GJN,

  Klopt het dat de verwachting is dat het Waterloo rond de 2900 ligt en dat de index kan gaan afdalen naar eerdere steun niveaus?

  Indien dit de verwachting is; Welke niveaus staan er op het afvinklijstje?

  Bvd

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Buurman
  Ja dat klopt… 2770…
  GRS Geert-Jan

 3. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Proficiat met uw “Mission Accomplished”
  Echter dacht dat vroegere kantelpunten nu steun zijn geworden zoals 2886 en 2875 (?)
  MVG.,
  Bert

 4. peks says:

  even hertest 2900, maandag/dinsdag nieuwe ath?

Geef een reactie