S&P500: AfWachten

Gisteren is de eerste steunpilaar opgetrokken naar 2498. Daar blijft hij vandaag ook liggen. Anders verwoord, met een S&P500 boven dit niveau blijft de focus positief en kan de index vervolg-stapjes zetten richting het volgende marketing-ijkpunt op 2537!

SP-IntraDagGrafiek

Voor de tweede achtereenvolgende dag laat de S&P500 in de dag-grafiek een doji-bar aftekenen. Zoals gisteren al in de DD opgemerkt duidt dit patroon op aarzeling en twijfel. De verwachting voor vandaag luidt dan ook dat de index het (met name in de eerste uren) opnieuw relatief dicht bij huis gaat houden. Ook de koersontwikkeling van de S&P500 zal in het teken staan van het aftellen naar 20.00 uur.

Even terug naar een opmerking uit de DD van maandag: “Zoals echter al meerdere keren in de DD opgemerkt zal de verdere ontwikkeling niet in een recht streep gaan. Vandaar het aantrekken van de steunzone. Want een start van een natuurlijke correctie willen we wel zo snel mogelijk constateren. Een stijgende trend kent namelijk hogere toppen en hogere dalen. Nu de S&P500 bezig is met het zetten van een hogere top lijkt de verwachting dat later in de week een start wordt gemaakt voor een zoektocht naar een hogere bodem geen irreële gedachte.”

Inmiddels zijn we aanbeland bij later in de week. Concreet luidt de visie dus dat het gevaar van een natuurlijke correctie op de loer ligt. Het startsein van een correctie wordt gegeven bij koersen onder 2498. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter