S&P500: Lijn is Lijn

Nog steeds slingert de S&P500 rondom de ingetekende horizontale lijn in de kleinste grafiek. De vaste lezer weet dat deze lijn getrokken staat op 2378. Ook vandaag heeft deze lijn weer aantrekkingskracht. Onveranderd luidt echter de visie dat de stijgingspotentie voor de S&P500 uitermate beperkt is.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Sterker, koersen onder de lijn liggen in de nabije toekomst. Aldus de slotzin uit de laatste column over de S&P500. Een blik op de slotstand van vrijdag was een streling voor het technische oog en de huidige slotstand leert het gelijk van de neergelegde stelling. Dat betekent overigens niet dat de verwachting nu luidt dat de graadmeter in een regelrechte vrije val belandt. Zoals in de inleiding opgemerkt blijft de horizontale lijn trekken. De graadmeter lijkt gevangen in een passionele tango met deze lijn. Boven 2378 blijft de ruimte vooralsnog beperkt tot 2384. Dat betekent dat voor vandaag wederom rekening wordt gehouden met een scenario waarin de opwaartse ambitie haar Waterloo vindt tussen 2378 en 2384. De visie blijft dat oprispingen van de S&P500 gebouwd zijn op Valse Lucht. Over een wat langere tijdshorizon gemeten liggen lagere koersen in het verschiet. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

2 reacties op “S&P500: Lijn is Lijn”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  U als “herder” leidt ons als “forum-schapen” naar de verdere S&P daling bodem 2351 ?
  Thks.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan says:

  Waarde Bert,
  Het kan best wat opveren…nu de vink op.2351 is gezet…edoch echter…ik denk niet dat het laagste punt voor de week al is gezet…
  GRS Geert-jan

Laat een reactie achter