S&P500: Lets Roll the Dice

In de column van gisteren werd de opmerking geplaatst dat de verwachting luidt dat het koopenthousiasme aan het opdrogen is. Een herhaling van deze visie is op haar plaats. De aandacht gaat vandaag wederom uit naar het trendkanaal uit de intra-daggrafiek.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Even de column van donderdag kort samenvatten: Er is een trendkanaal in de intra-daggrafiek. Dit trendkanaal gaat waarschijnlijk neerwaarts breken, maar dat hoeft nog niet vandaag. Reden is dat de S&P500 nog wat ruimte heeft tot aan de oude steunlijn uit de dag-grafiek. Tot zover de samenvatting van gisteren.

Inderdaad stuiterde de S&P500 netjes tussen de lijnen van het aangebrachte trendkanaal op en neer. Tot tweemaal toe werd de steunlijn aangetikt, maar zij werd nog niet gebroken. De ontwikkeling van de RSI in deze beweging geeft reden om aan te nemen dat een breuk van deze lijn echter wel slechts een kwestie van tijd is. De dalende lijn over de toppen van de indicator duidt namelijk op het uitblijven van bevestiging. En dat brengt het verhaal van deze column naar de dag-grafiek.

De ruimte die de S&P500 gisteren nog had naar de oude steunlijn heeft zij ingevuld. Het eindresultaat is een nagenoeg perfecte doji-formatie. Dit patroon duidt op aarzeling. Zoals gezegd, een herhaling van de opmerking dat het enthousiasme aan het opdrogen is, is op haar plaats. Het scenario van een aanstaande daling is nog steeds intact. De oplettende lezer heeft opgemerkt en gezien wat een mogelijk toekomstige daling van de S&P500 voor gevolgen heeft voor de RSI in de dag-grafiek. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

 

Eén reactie op “S&P500: Lets Roll the Dice”

  1. bert says:

    “dice-effect”:…benefit of the doubt :….S&P do close mostly higher:….long-buy the dip
    bert

Laat een reactie achter