S&P500: Langere Beeld

Wordt de eindstand van vorige week opgenomen dan blijkt dat de S&P500 vorige week een klein winstje heeft behaald. Wederom blijkt dus dat de bewegingen weliswaar volatiel zijn maar geen afbreuk doen aan het langere beeld. De onderliggende langere tendens is onveranderd opwaarts gericht.

SP-IntraDagGrafiek

Zoals in de inleiding opgemerkt is de weekschade beperkt gebleven. Vandaag start de DailyDosis daarom met een blik op de weekgrafiek. In deze grafiek staat al maanden het opwaarts gerichte trendkanaal ingetekend. Binnen dit kanaal heeft de graadmeter in de maanden februari tot mei in een horizontale consolidatiefase gezeten. Na de doorbraak in mei heeft de koersontwikkeling in het teken gestaan van het consolideren van deze doorbraak. Anders verwoord, het wennen aan hogere niveaus. Zoals opgemerkt lukt dat tot nu toe dus aardig. Dat betekent dat het in de lijn der verwachting ligt dat het wachten is op de volgende stap van de graadmeter binnen het trendkanaal. Dat betekent nieuwe record niveaus. Deze verwachting blijft staan zolang de S&P500 niet terugzakt onder het doorbraakniveau. De horizontale lijnen van de bandbreedte zijn daarom nog steeds ingetekend.

Wordt een tijdsframe lager gekeken dan kan worden opgemerkt dat de gemiddelde lijnen in de dag-grafiek op respectievelijk 2414 en 2432 liggen. Deze niveaus lijken voor vandaag dan ook even de handelsgrenzen aan te geven. Het niveau van 2432 komt overigens ook terug in de kleinste grafiek. De dalende trendlijn over de meest recente toppen ligt rond dit niveau. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter