S&P500: Lager

Met de hoogste koers van donderdag heeft de S&P500 netjes een vinkje gezet op het gisteren afgegeven tweede ijkpunt 2892. Het oplopen naar dit niveau moest gezien worden als zoektocht naar een top. Als reactieve stijging. De titel van vandaag is de logische opvolger van de titel van donderdag.

Over de beweging vanaf begin mei staat onveranderd een dalende trendlijn getrokken in de kleinste grafiek. Eén van de stelregels uit de Dikke Nikken stelt immers dat oude doorbroken lijnen nog even dienen te blijven staan omdat zij later opnieuw een functie kunnen vervullen. In het huidige geval van de S&P500 moet nu bekeken worden of de ingecalculeerde verkoopdruk na het aftikken van 2892 rond het niveau van de voormalige weerstandlijn nu geen koopinteresse ondervindt.

Zoals valt af te lezen start de dalende lijn vandaag nagenoeg gelijk met de MA50 lijn zodat de zone 2850 voor vandaag als eerste ijkpunt geldt.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 17 mei 2019 30 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek wordt het verdere verloop van de RSI in de komende dagen interessant. Weet de ingeschatte verkoopdruk niet op te drogen rond 2850 dan is 2815 ook weer mogelijk. Voor de indicator impliceert een terugval naar 2815 het afdraaien op de vorige bodems.

Dit zou een ondersteuning vormen voor de gedachte zoals al enkele dagen/weken neergelegd bij de week-grafiek.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 17 mei 2019 DagGrafiek

Twee weken geleden is in de week-grafiek een dragonfly doji gezet. De zwakte sindsdien past dus perfect in het plaatje. De clustering van MA20 en MA50 in de weekgrafiek kan nu als magneet gaan werken.

Anders verwoord, het langere beeld geeft aanleiding om rekening te houden met 2770. Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 17 mei 2019 WeekGrafiek

Lees ook DailyDosis AEX en DailyDosis EUR/USD.

 

 

 

2 reacties op “S&P500: Lager”

 1. wh.giesen says:

  Ik lees nergens dat de RSI in tegenstelling tot de neergelegde verwachting toch OB is gegaan, moeten we deze terugtest nu niet zien als een zoektocht naar een PR?

  mvg

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen,
  U heeft een punt…de reden waarom ik toch heb besloten…om deze mogelijkheid niet te vermelden…ligt in de verwachting…dat ik denk dat de RSI na de daling…niet op korte termijn wederom OB wordt…zie in deze voor een vergelijking en voorbeeld…ook de middag-update bij de AEX van vandaag… en zie wat de AEX gedaan heeft na deze middag-update.
  GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter