S&P500: Kruip door, Sluip door

Gisteren is wederom een klein stapje toegevoegd aan de recordrace in de S&P500. Opnieuw zonder overtuiging, maar vele kleine stapjes maken ook een grote beweging. Waar ligt voor vandaag het draaipunt?

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Een trend is een trend en geef de markt wat ruimte om haar werk te doen. Deze twee slogans zullen voor de vaste lezer van deze column herkenbaar klinken. Momenteel zijn beide stelregels van toepassing op het koersverloop van de S&P 500. In de kleinste grafiek staat een diagonaal oplopende trendlijn getrokken. Daarnaast staat een horizontale trendlijn afgedrukt. De combinatie van deze lijnen duidt erop dat het voordeel van de twijfel aan de index moet worden gegeven zolang zij zich staande weet te houden in of boven de zone 2185. Inderdaad, slechts voordeel van de twijfel, want zoals in de achterliggende columns aangegeven en ook vandaag weer verwoord in de inleiding en titel vindt de stijging zonder uitdrukkelijke overtuiging plaats.

De verwachting luidt dan ook dat de aangehaalde zone vandaag onderworpen wordt aan een test. Serieuze twijfel of de zone standhoudt is terecht. Boven 2185 blijft 2200 trekken. U ziet, gekunstel op de vierkante centimeter. Wachten dus. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter