S&P500: Kraakijs

Afgelopen vrijdag werd in de DailyDosis de vraag gesteld of de eerste steunpilaar rond 2498 nog lang stand zou houden. Het antwoord luidde: Waarschijnlijk Niet! Met deze gedachte in het achterhoofd start de nieuwe handelsweek.

SP-IntraDagGrafiek

Opnieuw was het vrij nauwkeurig de bovenste lijn uit de kleinste grafiek waarop de aanval van de baissiers afgelopen vrijdag werd opgevangen. Dat is de lijn rond 2498. Voor de vaste lezer van de DailyDosis inmiddels een bekend niveau. De verwachting luidt echter dat snel volgende aanvallen op dit bastion zullen volgen. Deze gedachte is mede ingegeven door de ontwikkeling in de week-grafiek.

Vorige week is namelijk een nagenoeg perfecte doji gevormd in deze grafiek. Zoals al vele malen op deze plek aangegeven duidt dit patroon op aarzeling bij beleggers. De gedachte dat op korte termijn een milde correctie wordt ingezet blijft daarom onveranderd staan. Sta mij toe de slotalinea van vrijdag te herhalen:

De verwachte verzwakking krijgt echter wel het kenmerk van een natuurlijke correctieve beweging. Gewoon de volgende stap binnen het langere plaatje van de stijgende trend. In de kleinste grafiek lopen al enkele dagen een aantal horizontale lijnen mee. De bijbehorende niveaus zijn afgedrukt. De verwachting luidt dat de respectievelijke lijnen nu als magneetpunten gaan fungeren. De onderste lijn loopt rond 2480. Het laatste fibo-grid van de recente voorafgaande stijgende beweging noteert rond 2478. Een aanname dat de correctie in de komende dagen beperkt blijft tot de zone 2480-2478 lijkt daarom een redelijke aanname. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: Kraakijs”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  In een vorige S&P500 DD refereerde u naar twee ankerpunten. De eerste rond 2488 en de
  tweede rond 2480. Geldt de 2488 nog als steun in deze “milde correctie” (?)
  Bedankt voor uw reaktie.
  MVG.,
  Bert

 2. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Uw ankerpunt 2488 als mogelijke ‘steun’ aangetikt…ingestapt voor bounce-ritje 2498..
  MVG.,
  Bert

 3. detita444 says:

  Waarde Bert, ik zie dat mijn plaatsvervanger(s) zijn/hun taak verwaarlozen.
  veel succes met uw ritje.

 4. Bert says:

  Beste Fred,
  Alles naar wens aan de Moezel ? Toch een guitig ritje nà de bouncing van de S&P op 2488
  tot aan slot: 2495. En inderdaad u bent “onvervangbaar” zoals eigenijk ieder mens 🙂
  Bonne nuit et a demain ?
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter