S&P500: Kop en Staart

De kop van de week is eraf. Maandag werd al opgemerkt dat de S&P500 nog iets door kon lopen, maar dat dit ook de week zou zijn waarin de graadmeter een stap richting de doorbraakzone 2300 zou zetten.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Het geduld wordt op de proef gesteld. Maar dat gebeurt wel vaker. Nagenoeg alle significante doorbraakniveaus zijn in de dagen nadat zij zijn doorbroken nog een keer getest. Op basis van de stelling dat de geschiedenis de neiging heeft zich te herhalen, wordt aangenomen dat het bij de doorbraak van 2300 niet anders zal zijn. Wel moet worden opgemerkt dat tussen de huidige stand van de S&P500 en de doelzone 2300 inmiddels twee tussenvloeren zijn gestort. De lijnen zijn aangebracht en staan genoteerd op 2322 en 2311 respectievelijk. Dat brengt het doel-lijstje voor de komende dagen op 2322, 2311 en 2300. In het kader van de volledigheid van deze column dient wel vermeld te worden dat zowel in de dag-grafiek als in de week-grafiek de RSI de koersontwikkeling begint te ondersteunen.

In de dag-grafiek is duidelijk sprake van een OB-notering en in de week-grafiek is de weerstandslijn doorbroken. Reden dus om rekening te houden met een scenario waarin de S&P500, ondanks verwachte zwakte, ook weer niet als een baksteen zal vallen. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Kop en Staart”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Wederom bedankt voor uw heldere visie.
  Dan maar “hopen” dat dit géén”Kop van Zuid” wordt ander vallen we via
  de “zuidoever” in de “Nieuwe Maas”.
  Thks.,
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter