S&P500: Knikkende Knieën

Met nog 1 sessie te gaan staat de S&P500 exact gelijk aan de openingskoers van begin deze week. Daarnaast staat de S&P500 exact gelijk aan de slotkoers van afgelopen vrijdag. Veel Beweging, Weinig Richting.

In de DD van donderdag is gewezen op de oude lijnen welke onveranderd in de kleinste grafiek van de S&P500 staan. Gisteren zijn twee van deze lijnen afgevinkt, zodat de index zich in de komende sessie(s) kan richting op de volgende lijn. Deze staat getrokken op 2675.

De reden waarom gedacht wordt dat de ingezette beweging nog wat verder kan reiken ligt in de ontwikkeling van de RSI. Deze is gisteren namelijk tot onder de OS lijn gedaald.

SP-IntraDagGrafiek

Tussen de huidige stand en de benoemde 2675 ligt nog een lijn vanuit de dag-grafiek. Al enige tijd staat in deze grafiek een lijn getrokken op 2685. Gisteren lag het laagste punt van de sessie redelijk in de buurt van deze lijn, zodat dit niveau voor vandaag opnieuw benoemd moet worden. Met de beweging van gisteren is echter wel de eerste reactielijn over de stijging vanaf 28 januari doorbroken. De tweede lijn komt dan in beeld en deze noteert op 2682.

Dus concreet, de eerste focus ligt op 2685/2682. Daaronder 2675.

SP-DagGrafiek

De sessie van vandaag wordt ook een belangrijke met betrekking tot de week-grafiek. In deze grafiek speelt onveranderd het verhaal van het stuklopen op de MA50 lijn. Daarnaast worstelt de indicator nog steeds met haar horizontale weerstand. De MA20 in de week noteert op 2682, hetgeen dus samenvalt met de onderkant van de hierboven benoemde eerste doelrange.

Een slotstand onder 2682 geeft voor volgende week ruimte voor een hertest van de dalende doorbroken trendlijn over toppen sinds september 2018. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter