S&P500: Keep the Spirit Alive

Ook na de sessie van dinsdag zit de DD nog steeds op het spoor van een positieve ondertoon voor de S&P500. . Toch ziet de DD ook wel wat aarzeling en scheurtjes.

Gisteren was het opnieuw laag openen in de S&P500 om vervolgens gedurende de sessie het verloren terrein weer terug te heroveren. Reden voor de DD om dus nog even optimistisch te blijven. Zoals bekend is er een projectie ijkpunt op 3105. Dit scenario is nog steeds het onderliggende scenario.

De opmerking over scheurtjes en aarzeling heeft betrekking op het gegeven dat in onderstaande grafiek het duidelijke patroon van hogere toppen en hogere bodems geleidelijk is overgegaan in een patroon van gelijke toppen en gelijke bodems. Nu is dat op zich geen probleem want zolang geen duidelijk lagere bodem is gezet kan de ontwikkeling gedurende de eerste dagen van juli natuurlijk ook omschreven worden als consolidatie op hogere niveaus.

Interessant wordt het vraagstuk of de S&P500 op korte termijn de lijn op 2995 weet te overtreffen. Koersen boven deze lijn zouden immers een nieuwe hogere top impliceren. Stijgt de RSI bij deze stap ook nog eens boven de OB lijn dan is het plaatje weer compleet. Zie in deze dat bij de lagere koersen van gisteren de indicator netjes boven OS is blijven hangen.

Al met al herhaalt de DD haar standpunt van de laagste dagen: Zolang de eerste steunen niet worden doorbroken laten we de S&P500 razen.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 10 juli 2019 30 MinutenGrafiek

Wordt een blik op de daggrafiek geworpen dan kan gesteld worden dat de daling In de juni een halt is toegebracht op de eerste correctielijn van de voorafgaande stijging. De theorie stelt dat na een reactieve beweging een nieuwe actie-beweging volgt met als eerste extensie 61.8 procent. Wordt de berekening toegepast dan verschijnt 3105.

In de komende sessies zal gekeken worden of de S&P500 inderdaad in staat is om dit niveau op te zoeken. Daarnaast dient uiteraard de verdere ontwikkeling van de RSI gevolgd te worden. Immers, deze moet en zal OB moeten worden om het afgegeven niveau te bereiken.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 DagGrafiek

Zoals al enkele dagen/weken opgemerkt lijkt het of het grotere plan vanuit de weekgrafiek regeert. Daar zijn de MA-lijnen namelijk positief gestemd.

De verwachte hogere koersen zijn dus een logisch gevolg van de technische stand van zaken in deze grafiek. Wordt Vervolgd!

 S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 10 juli 2019 WeekGrafiek

 

Eén reactie op “S&P500: Keep the Spirit Alive”

 1. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Proficiat…S&P 500…ATH…3000
  Op naar uw 61.8% – 1ste – extensie…3100.
  MVG., 🙂
  Bert

Geef een reactie