S&P500: Iets met Trend (deel 2)

Kijk, dat is nou wat ze bedoelen met: Een Trend is een Trend! De S&P500 deed gisteren een plas, maar tegen het slaan van de slotgong was alles weer zoals het was. Het eerste ijkpunt ligt al lange tijd op 2574!

SP-IntraDagGrafiek

Natuurlijk, ook ik ben verrast over het snelle herstel van de S&P500 gisteren tijdens de sessie. De afsluitende conclusie in de DailyDosis van gisteren luidde dat verzwakking gezien moest worden als correctie. Al wekenlang wordt immers op deze plek gehamerd op het gegeven dat de S&P500 in een sterke opwaartse trendmatige beweging zit. Dat neemt uiteraard niet weg dat de veerkracht ook mee heeft overvallen. Maar zoals in de Dikke Nikken staat geschreven: Al het Goede komt Hard en Snel. De S&P500 liet gisteren een klassiek voorbeeld zien van deze GHS-regel.

Vandaag kan de graadmeter de ATH weer wat scherper zetten nadat eerder deze week al vrij nauwkeurig 2564 werd aangetikt. De vaste lezer weet dat het eerste ijkpunt al maanden geleden is gezet op 2574. Dezelfde lezer weet ook dat de voorgaande opmerking niet betekent dat de koersstijging rond dat niveau in de komende dagen/weken hoeft te stoppen. In onbeschreven terrein is het immers moeilijk weerstanden bepalen.

De focus ligt op steun. Het gegeven dat gisteren al (ruim) boven 2540 koopinteresse optrad is een gegeven dat het met die steun momenteel wel goed zit. Dus ook na gisteren geldt onveranderd het motto: Volg de Trend! Want zoals eerder op deze plek al een keertje opgemerkt ook nu weer: neem drie meter afstand van je scherm en kijk naar de week-grafiek. Dan zie je welke richting de trend momenteel heeft. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGafiek

Eén reactie op “S&P500: Iets met Trend (deel 2)”

 1. Daan says:

  Goedemiddag geert-jan.
  Helaas nog geen update van de spx.
  Maar ik zie bij stockcharts bij de spx een eilandje.
  Of vergis ik me nu ?

  Mvg.

Laat een reactie achter