S&P500: Hoofd Schouder Knie Teen

Het gevaar van de mogelijkheid van een Hoofd Schouder is dus nog niet geweken. Aldus de slotzin uit de laatste column van vorige week. In de tussenliggende sessies is aan het neergelegde beeld niet veel veranderd. Nog steeds schuilt het gevaar van het omkeerpatroon.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De niveaus welke vorige week nog voor mogelijk werden gehouden voor enig herstel zijn door de S&P500 niet gehaald. Waarvan Akte! Ondanks het feit dat rekening werd gehouden met een mogelijkheid van enig herstel lag de nadruk van de laatste columns echter op het groeiende gevaar van de vorming van een Hoofd Schouder omkeerpatroon in de dag-grafiek. Vandaag staat het patroon in de genoemde grafiek ingetekend. Met de laagste koers van gisteren flirtte de S&P500 al opzichtelijk met de neklijn van het patroon. De vaste lezer kent echter de LeoMont insteek: Reageren, niet Anticiperen! Het wachten is op een duidelijke breuk van de neklijn alvorens op deze plek het ijkpunt op basis van het koerspatroon kan worden berekend.

Mocht de S&P500 zich in de komende sessies boven de neklijn staande weten te houden, dan is dat vooralsnog slechts uitstel. Geen afstel. De gemiddelde lijn in de dag-grafiek fluctueert momenteel rond 2072. Een herkenbaar niveau voor de vaste lezers. Zolang de index niet boven dit niveau uitstijgt mag worden aangenomen dat de magneetwerking van de neklijn blijft werken.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Laat een reactie achter