S&P500: Hoevelaken, LinksAf

De S&P500 mocht gisteren klimmen tot aan grofweg 2088. De verwachting luidde echter dat de stijging rond dit niveau zou stokken. Zo geschiedde! Vandaag kan de graadmeter de eerder deze week reeds genoemde 2060 aantikken. Of het daarbij blijft is nog maar de vraag.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De stijging welke gisteren gedurende de sessie werd ingezet heeft haar WaterLoo op een technisch interessant niveau gevonden. Zoals in de column van woensdag aangegeven moest met name de blik gericht worden op het koersverloop na 20.00 uur. Inmiddels weten we dat het verloop na dit tijdstip in het teken stond van voortzetting van de beweging. In de laagste grafiek ziet u een fibo-grid ingetekend. De rode pijl geeft aan dat rond klokslag 20.00 uur de S&P500 even flirtte met het eerste correctieniveau. De begeleidende RSI reikte tot grofweg halverwege haar range. Fibo-grids lenen zich niet alleen voor het bepalen van weerstanden, maar lenen zich ook voor het berekenen van vervolgpunten indien blijkt dat op een van de drie lijnen inderdaad een draai wordt ingezet. De vaste extensies liggen op 61.8 procent en 100 procent. De bijbehorende koersniveaus van deze percentages liggen op respectievelijk 2051 en 2030.

Het eerste niveau klinkt voor de vaste lezer van deze column herkenbaar. In de slotzin van gisteren stond expliciet vermeld dat het deze week nog maar de vraag zou zijn of de huidige verkoopdruk rond 2060 een halt zou worden toegeroepen. Op basis van het trendkanaal uit de dag-grafiek mag veel eerder worden aangenomen dat de kopers zich pas rond 2050 verzamelen. De extensieberekening welke na gisteren kan worden uitgevoerd ondersteunt deze visie. Wordt vervolgd.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Geef een antwoord