S&P500: Herkenbare SlotStand

Waar waren we gebleven? In de laatste columns over de S&P500 speelde de zone 2292 een belangrijke rol. De huidige slotstand is in deze dan natuurlijk ook weer een streling. Schiet de index vandaag door de zone 2300 heen? Dat valt nog te bezien.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Het island-reversal patroon is niet meer. In de achterliggende dagen heeft de S&P500 het koersgat opgevuld dat was ontstaan toen de graadmeter vorige week maandag naar lagere niveaus dook. In de kleinste grafiek staan nieuwe horizontale lijnen getrokken welke de bewegingsruimte voor de graadmeter bepalen. Aan de onderkant staat de lijn getrokken rond 2286/84 en aan de bovenkant loopt de lijn rond 2300. Wat opvalt is dat de RSI maar moeite blijft houden om de beweging van de S&P500 te ondersteunen met een OB-notering. Deze constatering geeft aanleiding om vooralsnog twijfels te trekken bij de vraag of de graadmeter in staat is om zonder veel tegenwerking door de 2300 zone omhoog te schieten. De verwachting luidt namelijk dat ook vandaag een overtuigende OB-notering uitblijft. Het uitblijven van een doorbraak geeft aanleiding om later deze week weer druk op 2286/84 te verwachten.

Met het gevaar dat deze net zo makkelijk ook weer breekt en dat dan de weg vrij ligt voor wederom 2268. Maar zoals gezegd, dat is pas voor later deze week een mogelijkheid.
Wat als 2300 wel knapt als een nat luciferhoutje? Dan ligt de weg vrij voor 2313. Maar zoals gezegd, dat is voor nu niet het meest waarschijnlijke scenario. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Herkenbare SlotStand”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw update.
  Echter op 1/2 bij “the gap-fill” stelde u m.i. dat boven 2292 een OB-notering zich voordoet.
  Blijkbaar is dat nu niet meer het geval waardoor een realistische daling wordt ondersteunt ?
  Alvast Dank voor uw reaktie.
  P.S. géén dubbel voor F tegen ‘die junkies vah Spange’ !
  Thks.,
  Bert

Laat een reactie achter