S&P500: GortDroog

Laat oude trendlijnen nog even doorlopen. Aldus een van de stellingen uit de Dikke Nikken. De stijgende trendlijn onder de twee bodems van dit jaar loopt daarom onveranderd mee in de dag-grafiek. Want hoe moet de stijging van deze week geplaatst worden in het beeld van 2016?

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Beleggen is sentiment. Dat bleek gisteren weer. Eind vorige week stond er onder de column een opmerking dat het wel een hele boude uitspraak van mij was dat ik op korte termijn koersen boven 2100 verwachtte en gisteren stond er een opmerking onder mijn column dat de koersen toch wel heel erg ver boven 2100 stonden. Het centrale vraagstuk is of al moet worden afgestapt van het gisteren neergelegde scenario van daling. Neemt niet weg dat de koersontwikkeling van gisteren niet juist door mij is ingeschat. Waarvan Akte.

Het snelle herstel van de afgelopen dagen is in de intra-daggrafiek gekanaliseerd door de twee aangebrachte trendlijnen. In de komende dagen gaat de aandacht uit naar de onderste van deze lijnen. Een daling onder de steunlijn geeft het startsein van de verwachte daling. Deze verwachte breuk hoeft niet gelijk op opening of zelfs vandaag al plaats te vinden. Dit komt door de dag-grafiek. De S&P500 heeft nog wat ruimte tot aan de oude steunlijn onder de beweging van 2016. Sommigen zien in de ontwikkeling van gisteren ineens het startschot voor een eindejaarrally. Ik deel die mening niet. Net zoals ik eind vorige week aanduidde dat de verkoopdruk aan het opdrogen was, ben ik nu de mening toegedaan dat het koopenthousiasme aan het opdragen is. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

6 reacties op “S&P500: GortDroog”

 1. longbear says:

  helemaal eens net geshort op 2182 en nog bedankt voor de geestelijke support

 2. bert says:

  géén anticiperend naar een “upje-long” : 2190 na een “dipje-short” : 2150 zoals hier (:USA) de oude
  rot Art Cashin suggereert
  Thks.,
  bert

 3. Joshua says:

  Crash alert…………………

 4. bert says:

  Waarde hr. Nikken,
  Vanavond niet : “and the winner is”…congratulations…

  Beste Joshua,
  id. “Art(full) Cash(ed) : long: 2180 /short 2155.

  Thks.,
  bert

 5. Joshua says:

  Nou kan nog niet zeggen dat de koopgekte aan het afnemen is. We zitten tegen de al time high aan te drukken.

 6. marcel says:

  Ben het volledig met dhr nikken eens staat perfect in relatie met de feb11 low ,slechts een opmerking is op z,n plaats en dat is het hoge momentum in de s en p op dit moment we moeten wel beneden 2175/2178 blijven vandaag.

Laat een reactie achter