S&P500: Gaatje Vullen

Mind the Gap! In de euforie van midden vorige week heeft de S&P500 een gat geslagen in het geleidelijk stijgende koersverloop. De theorie stelt dat koershiaten veelal in de dagen erna worden opgevuld. Ook de S&P500 lijkt niet te ontkomen aan deze wijsheid.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De eerste horizontale lijn in de kleinste grafiek staat getrokken rond 2372. De lijn is gebaseerd op de top van 27 februari. Een terugtrekkende beweging naar dit niveau duidt op het vullen van het koersgaatje. Niet voor niets stond de letter C afgelopen vrijdag centraal in deze column. Wordt wat verder uitgezoomd dan moet worden opgemerkt dat de eerste echte steun eigenlijk wat lager ligt. Rond 2367 zijn eind februari meerdere toppen gezet. Deze oude weerstand kan gaan trekken in de komende sessies. Interessant is het koersverloop van de RSI. Bij de recente koersexplosie is de indicator natuurlijk duidelijk OB geraakt. Als nu blijkt dat dezelfde indicator in het proces van stapje terug niet meer onder de OS-lijn daalt, dan lijkt de huidige ontwikkeling wederom niets anders dan het zoeken naar een hogere bodem.

De zone 2372 tot 2367 gaat in de komende dagen dus een belangrijke rol spelen. Onder deze zone komen namelijk de oude niveaus van het welbekende lijstje weer in beeld. Voor nu echter eerst afwachten wat gebeurt in de aangehaalde eerste steunzone. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Gaatje Vullen”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Herinner mij nog uw visie dat de 2384 diagonale lijn in de “opdrogende euforie” ook
  een rol speelde; nu als weerstand ?
  P.S. : wat lees ik nu : ‘ krijg naaw de teering’ van je familie ‘ t zain de junkies va Spange’
  moet je het hebben … kan ik het baantjes zwemmen in de Hofvijver wel vergeten ?
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Was gisteren inderdaad een slechte middag. Gelukkig bleek dat ook 020 niet met de druk kon omgaan. De baantjes zullen naar alle waarschijnlijkheid onveranderd getrokken worden in de Hofvijver.
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank U.
  De S&P 2384 ?
  Is 020 – net zoals uw collega Gokham – sympathiek “meelevend”….. Echter”zwemmen in de
  Hofvijver” is toch Reageren en niet Antciperen ?
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter