S&P500: Twijfels

Alert, Alert. Voordat de DD van start gaat even de opmerking dat de onderstaande grafiek de future betreft en niet de gebruikelijke cash-koersen. Al enkele dagen is sprake van een storing bij de data-leverancier en is dus geen DD gepubliceerd.  TradeIdee wilt u echter niet langer in spanning houden. Vandaar dat vandaag gekozen is voor deze optie.

In onderstaande grafiek staat het stijgende trendkanaal ingetekend vanaf 26 augustus. De onderste lijn betreft uiteraard dezelfde lijn als in de laatste DD van 9 september is gebruikt in de cashgrafiek. Deze lijn is afgelopen dinsdag netjes getest als steun. Na deze test is de FTI wel doorgelopen tot boven 2990 – 2995. Op het eerste niveau staat vandaag een horizontale lijn getrokken want 2990 kan nu als eerste steun worden aangemerkt.

In de RSI staat een PR ingetekend. Deze kent een ijkpunt op 3045.00. Om deze te activeren dient de RSI echter wel weer opnieuw tot OB te klimmen. En daar knelt de schoen.

De verwachting luidt namelijk dat een nieuwe OB notering in de komende uren lastig gaat worden. De eerste stap voor de DD is daarom naar 3020. Weet de future niet door dit niveau op te lopen, dan is een hertest van 2990 in de komende sessies zeker niet uit te sluiten. Uiteraard is een beweging terug naar dit niveau nog steeds een stap binnen het stijgende trendkanaal.

Boven 3020 komt 3045 in beeld. Wordt Vervolgd!

S&P500 30 MinutenGrafiek (=Future)

Technische Analyse S&P500 12 september 30 MinutenGrafiek

3 reacties op “S&P500: Twijfels”

 1. WP says:

  die 2045 zou mooi zijn die correleert weer met de trendlijn over de drie ATH’s van 2018 op de weekgrafiek.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Vooralsnog fungeert future 3020 inderdaad netjes als weerstand. ..RSI niet OB…dus denk dat het vandaag niet veel meer wordt met de SPX Fut…
  GRS Geert-Jan

 3. Floridaantje says:

  S&P500 weerstand 3020 [vink]. RSI OB (?). Neen, terugtest…(?)
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter