S&P500: Flirt

De slotstand is voor de vaste lezer van deze column een herkenbaar niveau. Gisteren stond in het teken van een flirt met de bovenste lijn van het sinds enkele dagen ingetekende dalende lijnenspel. De slotconclusie van zowel maandag als dinsdag blijft vooralsnog staan.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Het huidige lijnenspel is in de achterliggende dagen op deze plek uit de doeken gedaan. Na het verlaten van de stijgende lijnen zit de S&P500 al enkele dagen gevangen tussen twee licht dalende lijnen. De bovenste van deze lijnen is in de column van gisteren gedefinieerd op de huidige slotstand. Op basis van dit gegeven mag worden aangenomen dat de graadmeter vandaag iets lager van start gaat. Zoals bekend ligt de onderste lijn rond 2242. Let wel, tussen het huidige niveau en het aangehaalde niveau van de lijn liggen nog wel wat tussenpunten. De eerste uiteraard op de bekende 2266. Daaronder volgt 2258. Uiteraard mag worden aangenomen dat ook voor vandaag geldt dat de zone 2270 weer dienst doet als eerste barrière. U mekt al, het is het spel op de millimeter. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

2 reacties op “S&P500: Flirt”

 1. bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw “scoring clumsiness” update.
  Dit ‘milimeter’-spel in een +2270 index-“TA-unchartered- territory post election technical
  move” zal misschien wel een “Santa-take to DOW 20.250/ S&P 500: 2300” einde jaar’s
  bekoring worden….
  Bij deze maak ik gebruik om U en Uw ‘love-ones’ de beste wensen te digitaliseren.
  Thks., Bert

 2. Hoekstra says:

  Geert-Jan, gezien het tekstplaatje is het duidelijk welke strategie u in 2017 gaat toepassen om een Gouden Stier te winnen.
  🙂

Geef een antwoord