S&P500: Draaien

De diagonale steunlijn is doorbroken. Gisteren is de S&P500 gezakt tot aan de eerste horizontale steunlijn welke in het laagste tijdsframe stond ingetekend. Het gevaar uit de hogere tijdsframes is echter nog niet geweken. De visie blijft dat de graadmeter gaat Draaien.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

In de slotzin van gisteren stonden de eerste koersdoelen voor de S&P500 vernoemd. Deze blijven gelden. Voor de volledigheid van deze column nogmaals de vermelding: 2073 en 2063 respectievelijk. Nu hoeft de index niet in een rechte streep tot aan deze niveaus af te zakken. De verwachting luidt echter wel dat de hoogste koers van woensdag op 2111 voorlopig even niet overtroffen wordt. Anders verwoord, enige kracht moet bestempeld worden als een zoektocht naar een lagere top. Deze visie wordt ondersteund indien in de komende dagen blijkt dat de RSI in het laagste tijdsframe niet meer tot boven de OB-lijn kan uitklimmen.

Voor nu moet worden opgemerkt dat de aangehaalde niveaus slechts de eerste ijkpunten vormen. Indien in de komende dagen namelijk blijkt dat de S&P500 tot onder de gemiddelde lijn in de dag-grafiek duikt, dan kan de schade voor de graadmeter groter worden ingeschat. U ziet dat het afgegeven tweede ijkpunt reeds onder deze lijn ligt. De stand van de lijn is momenteel namelijk 2066. Het gevecht met de gemiddelde lijn uit de dag-grafiek zal dan ook in de komende columns een centrale plek krijgen.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Laat een reactie achter