S&P500: Draad OpPakken

De vaste lezer zal bekend zijn met de zone 2144. Het was gisteren wederom deze zone tot waaraan het herstel van de S&P500 reikte. De vaste lezer zal bekend zijn met het belang van gemiddelde lijnen. Het was gisteren wederom zo’n lijn uit de dag-grafiek die van zich liet horen.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Een trend is een trend. Deze woorden stonden afgelopen maandag geschreven op de foto welke werd meegegeven bij de column. Eind vorige week werd ingezet op herstel omdat de S&P500 aan de onderkant van het ingetekende trendkanaal uit de dag-grafiek fluctueerde. In de inleiding is reeds beschreven dat het herstel dat ook daadwerkelijk plaatsvond stuk is gelopen op een technisch interessante zone. Daarnaast kan worden opgemerkt dat de opwaartse beweging onveranderd heeft plaatsgevonden binnen het patroon van de parallelle trendlijnen en als zodanig dus mag worden gezien als een zoektocht naar wederom een lagere top. De ontwikkeling van de RSI in de dag-grafiek ondersteunt deze visie. Zoals duidelijk valt te zien fluctueert de indicator al enkele maanden aan de onderkant van haar bandbreedte. In de week-grafiek lopen ook gemiddelde lijnen mee.

Omdat van deze lijnen een magneetwerking uitgaat vormt de langere gemiddelde lijn uit de weekgrafiek nu het eerste ijkpunt. Zoals afgedrukt fluctueert deze lijn momenteel op 2070. Let wel, dit niveau vormt het eerste ijkpunt. Een scenario waarbij op korte termijn het niveau 2046 voorbij komt is niet geheel uitgesloten. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

6 reacties op “S&P500: Draad OpPakken”

 1. longbear says:

  nogmaals deankt kon ht nog herrinneren short gegaan op 2145 was een goeie vr gr kees

 2. lady Curzon says:

  futures nu 2116

 3. longbear says:

  had vannacht gekocht op 2185

 4. bert says:

  Waarde hr. Nikken,
  Reagerend op de intraday 2144 lijkt mij dat deze index een andere “s&p draad oppikt”
  dan die u beschreven hebt nu er “een vorm van zekerheid” is ontstaan in deze markt.
  Ben dan ook zeer benieuwd naar uw ‘aangepaste'(?) visie morgen.
  Thks.
  bert

 5. Markus says:

  op zoek naar een lagere top kan van de baan. Binnen drie sessies de SPX boven de high van 11 oktober.

 6. Mike says:

  2046, 2070, (futures) 2144, 2170 alles behaald binnen een dag, zo kan ik het ook.. Nu eerst 2190 en 1990.

Laat een reactie achter