S&P500: DoorLoper

Gisteren stond in het teken van de strijd in de zone 2533 – 2555. Een eerste opwaartse speldenprik werd maandag al uitgedeeld. Volgt vandaag een volgende uppercut.

SP-IntraDagGrafiek

In de achterliggende dagen is ingezet op herstel, met als achterliggende gedachte dat de opleving gezien moest worden als een reactieve beweging. Het Waterloo zou moeten plaatsvinden in de zone welke gearceerd staat in de dag-grafiek. Vandaag onderneemt de S&P500 echter een serieuze poging om door deze weerstandszone te breken.

De index lijkt haar pijlen gericht te hebben op 2585. Daarboven kan ook zelfs 2605 nog volgen. Daarmee loopt de index wel verder door dan in eerste instantie ingeschat. Desalniettemin is het nog te vroeg om al af te stappen van de insteek dat de huidige beweging een reactief karakter heeft.

Zie dat in de week-grafiek de gemiddelde lijnen aanstalten maken om neerwaarts te kruisen. Daarnaast is het risico van een te vormen NR in de dag-grafiek na gisteren niet verdwenen. De DD blijft dus nog even op het spoor dat momenteel sprake is van een tijdelijk herstel. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: DoorLoper”

 1. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Echter wil niet “zeveren” maar ijkpunt 2885 lijkt mij zéér euforistisch op dit moment en
  dient 2585 te zijn, dunkt mij.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Dank…het wil vandaag niet zo lukken met het typen…vanochtend ook al in de AEX… 🙁
  GRS Geert-Jan

 3. Waterblok says:

  Ik wil ook niet z….en maar die arcering zie ik niet?

 4. wh.giesen says:

  Ok, dank voor de analyse, echter die openinsgap zal ook gaan trekken en het is nog geen 16.00 uur maar de indicator is nog niet OB.
  Of is er gisteren reeds een PR ontstaan?

  mvg

Laat een reactie achter