S&P500: (Door)GrijPen

De S&P500 heeft inderdaad 4468 weten te grijpen. Interessant is het gegeven dat in deze beweging de RSI (nipt) OS is geworden. Reden voor de DD om vast te houden aan te insteek van de achterliggende dagen. Anders verwoord, Wolk is Weerstand.

Opnieuw komt de S&P500 wat positief uit de startblokken. Onveranderd ziet de DD deze stap als reactief. Anders verwoord, om de delta (=lees, afstand S&P500 tot Wolk) wat af te laten koelen. Onderkant Wolk als eerste weerstand. Deze start vandaag rond 4490 (=lees, oude steun 4495 nu weerstand?)

Hapert de S&P500 inderdaad richting/rond de onderkant Wolk, dan komt het hiaat van 23 augustus in beeld. Grenzen staan getrokken op 4450 en 4442.

Voor de volledigheid van de DD de toevoeging dat bovenkant Wolk start op 4505. Let wel, beide lijnen zijn dynamisch.

RSI OS, dus zoeken naar NR.

Succes.

S&P500 30 MinutenGrafiek

8 reacties op “S&P500: (Door)GrijPen”

 1. SRC says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD. Echter -zoals gebruikelijk van mijn kant- de simpele conclusie: bij slot voorbij de dynamische bovenkant (rond 4512 {?} -zie uw DD 2/9- ) van de Wolk, geen “reactief herstel noch zoektocht NR” (?). Alvast dank voor uw reactie.
  MVG.,
  Bert

  1. SRC says:

   Waarde Geert-Jan,
   Gezien de huidige SPX ontwikkeling, geldt uw DD véél méér dan m’n simpele bovenstaande vraag. Derhalve ‘niet gesteld”.
   MVG.,
   Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  OK
  GRS Geert-Jan

 3. detita444 says:

  4450 vink

 4. SRC says:

  Waarde Geert-Jan,
  Proficiat, SPX “grijpt-aardig-door : 4450 [vink]. Nu nog in de restant van de sessie de volgende : 4442 ?
  MVG.,
  Bert

 5. SRC says:

  Opnieuw – net zoals in de vrijdag sessie – is de inflatie een beduidend NYSE negatief faktor zoals bleek uit de maand enquete van de NYC FED, zie m’n reactie om 17.22/ AEX DD. Immers de markt vindt de huidige inflatie op de basis behoeften – zoals ook blijkt uit de vandaag met 1% gestegen olie prijs – struktureel van aard en dat in tegenstelling tot Powell’s visie: “voorbijgaand” / ‘transitory’. Op die manier probeert de VS-markt m.i. het aanstaand FED’s ‘tapering’ besluit ten voordele van de aanhoudende overvloedige liquiditeiten stroom in de NYSE te laten continueren ipv (geleidelijk) af te bouwen. Overigens de AEX DD titel “Gemixt” geldt ook voor de NYSE : SPX/NDX down, DOW +
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Maar dat helpt dan toch helemaal niet Bert? Die overvloedige liquiditeiten en lage rente zijn juist de oorzaak van de inflatie.

   1. SRC says:

    Het lijkt mij, Fred, dat het probleem voor de FED is dat dit geldverruimingsbeleid geen weg terug kent. Dát heeft de tapering-commotie inmiddels wel duidelijk gemaakt. Als men stopt met dit beleid raakt de wereldeconomie verstrikt in een deflatie depressie, omdat rente­stijgingen via algehele insolventie dan leiden tot een schuld-implosie met als gevolg een ongekende geldverkrapping.
    Doorgaan op de ingeslagen weg vereist op den duur steeds grotere aankopen en zet uiteindelijk de dollar als zodanig op het spel. De enige andere smaak is een mondiale monetaire reset ten koste van de lucratieve reservestatus van de dollar. Daar is de VS nog lang niet aan toe. Vandaar dat de levensduur van de dollar-machine van de FED zo lang mogelijk zal worden opgerekt ook om tot post-pandemische volledige werk-gelegenheid te komen. Eventuele geleidelijke afbouw doet m.i. een FED’s win-win situatie opleveren. Intussen sluit de SPX in de plus en houdt ik m’n instap op 4450 ‘overnight’
    Prettige avond verder.
    MVG.,
    Bert

Geef een antwoord