S&P500: De Streling

Eerder deze week moest in de DD een waarschuwing worden afgegeven. Met een verwijzing naar deze waarschuwing en een blik op de slotstand van woensdag kan weer eens ouderwets gesproken worden over de streling van het technisch ingestelde oog.

SP-IntraDagGrafiek

“Een eerste aanwijzing dat de actie-beweging weer wordt opgepakt zal dus worden afgegeven als de 20MA (in de kleinste grafiek) neerwaarts wordt gebroken. De oplettende lezer heeft begrepen dat de DD verwacht dat dit op zeer korte termijn zal gebeuren.” Aldus de afsluitende conclusie uit de DD van gisteren.

Vandaag zakt de S&P500 door de aangehaalde 20MA. De eerste target kan gezet worden op de 50MA uit dezelfde grafiek. Voor het langere plaatje mag echter worden aangenomen dat deze lijn slechts voor een tijdelijke ondersteuning van de koers zorgt. De oude range 2555 – 2533 komt in beeld als de index inderdaad door de rode lijn uit de kleinste grafiek zakt.

Blijkt de graadmeter vandaag niet in staat om gedurende de sessie de ingecalculeerde lagere opening om te zetten in een winst dan wordt de dag-grafiek interessant. Net zoals vanochtend besproken in de DD-AEX geldt ook voor de dag-grafiek van de S&P500 dat zich de mogelijkheid voordoet van een nieuwe NR. Daarover dus morgen meer als blijkt dat de graadmeter vandaag in de min sluit.

Even terug naar de afgegeven belofte van Blik van de Nik S&P500. Het is inmiddels geen geheim dat deze, in tegenstelling tot wat is toegezegd, nog niet is verschenen. Bij deze de toezegging dat de eerste Blik van de Amerikaanse grootheid morgen op TradeIdee zal verschijnen. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: De Streling”

 1. wh.giesen says:

  Geachte GJ, ik vroeg gisteren aan u of deze bullmarkt voorbij is en omgeslagen in een bearmarkt, is dit afhankelijk van wat de RSI in de weekgrafiek gaat doen om deze vraag te beantwoordden?

  mvg

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen,
  De RSI noteert in de weekgrafiek al maanden inmiddels al enkele maanden in een Bear Market Range…daarnaast laten de gemiddelde lijnen in de week-grafiek inmiddels een neerwaartse cross zien…tot slot is de langere termijn opwaartse trendlijn al langere tijd geleden gebroken en succesvol getest als weerstand….er is dus geen sprake meer van een bull market..
  GRS Geert-Jan

 3. wh.giesen says:

  https://invst.ly/9rcod
  Dit is mijn rising wedge voor de sp, nog geen uitbraak, echter momenteel wel een gap-opening indien deze open blijft wordt de mogelijkheid groot dat we de lagere top hebben gezet.

  mvg

Laat een reactie achter