S&P500: De Eerste!

De titel van vandaag is een verwijzing naar de laatste titel van vorige week en een verwijzing naar het gegeven dat de S&P500 deze week met een dag vertraging start. Daarnaast is de titel uiteraard een expliciete verwijzing naar het gegeven dat beleggers in deze grootheid voor de eerste keer kunnen reageren op de perikelen vanuit Oost-Azië. En stiekem is de titel met een kleine kwinkslag ook een verwijzing naar het verwachte verdere koersverloop van de index.

SP-IntraDagGrafiek

Zoals in de laatste DD van vorige week beloofd, pakken we vandaag de draad voor de S&P500 weer op. Vorige week is een lijstje met ijk- en richtpunten gepresenteerd. Afgelopen vrijdag kon weer een vinkje op dit lijstje worden gezet. Het niveau 2478, hetgeen op basis van een projectie van een koerspatroon was bepaald, is inmiddels gehaald. In de euforie van vorige week is echter wel weer een koershiaat ontstaan. Deze staat ingetekend rond 2459.

De vaste lezer van de DD weet inmiddels dat de gaps de neiging hebben om de koersontwikkeling nog een keer naar zich toe te trekken. Anders verwoord, enige verzwakking bij het (verlate) begin van de handelsweek lijkt niet geheel uitgesloten. Op basis van de correctieberekening over de beweging welke is ingezet na het doorbreken van de voormalige weerstand 2453 mag overigens al rond 2464 een eerste steunpilaar worden verwacht. Vindt de S&P500 rond 2464 of mogelijk 2459 vaste grond, hetgeen de verwachting is, dan start vanaf dat moment de zoektocht naar een nieuwe Positieve Reversal. (Voor de volledigheid van de DD de opmerking dat als mocht blijken dat de paniek toch toeslaat dat dan verwacht mag worden dat oude weerstand rond 2453 steun wordt.)

De huidige stand van de indicator, in combinatie met de verwachting van een zwakker begin van de week in de graadmeter, leent zich namelijk bij uitstek voor de vorming van deze set-up. Het behoeft dan ook geen betoog dat de ingecalculeerde terugslag een normale reactie is op de inspanning van vorige week. Gedurende deze inspanning dikte de index namelijk in een rechte lijn een dikke 50 indexpunten aan. Het verhaal van actie en reactie. Ook bij de start van de handelsweek klinkt de positieve ondertoon in de DD dus door. Het is als in de processie van Echternach. Die gaat ook niet in een rechte streep richting einddoel. De verwachting luidt dat de graadmeter later in de week moet kunnen gaan flirten met de ATH. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

6 reacties op “S&P500: De Eerste!”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Alhoewel het nog lang géén dinsdag na Pinksteren is -wanneer uw Echternach processie plaatsvindt-, vertaal ik deze religieuze verwijzing in het Vlaams als : “drie stappen vooruit,
  twee stappen achteruit”. Aldus zijn volgens mijn “boekhouding” de ijkpunten 2462,2470 en 2478 voornoemde drie stappen en de ijkpunten : 2464 en 2459 bedoelde twee stappen.
  Als mijn “calculatie ” klopt dan zitten we nu met verwijzing naar de UPG fase in faktor “P”
  om “G” tot ATH ( hoger dàn 2478 (?) ) te kunnen vormen.
  Klopt deze redenering een beetje ?
  Dank U.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  U had het niet beter kunnen samenvatten. Waarvan Akte!
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  THKS.,
  MVG.,
  Bert

 4. miked8124 says:

  2453 VINK!

 5. wh.giesen says:

  Op welk fiboniveau ligt de volgende steun, 2453 als een mes door de boter krak.

  mvg

 6. JvG says:

  Gaat even hard onderuit in de VS de 2459 als peperkoek en ook de 2453 biedt weinig steun 2e poging zakken we er doorheen en staan nu al rond de 2449 kijken waar we de dag uit gaan. Of de VS de zaak nog wil gaan omhoog brengen tegen het slot. Maar het kan ook de andere kant (lager) op gaan.

Laat een reactie achter