S&P500: Cape Canaveral

Toegegeven, de titel van vandaag is misschien wat overdreven en dient slechts om uw aandacht te trekken. Neemt niet weg dat de focus bij de start van deze week positief is. De verwachting luidt dat de S&P500 kan gaan herstellen.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Een kleine drie weken geleden werd op deze plek de opmerking geplaatst dat de recente top op 2111 voorlopig wel even stand zou houden. Inderdaad is de graadmeter sindsdien afgezakt naar lagere niveaus. In de slotconclusie van afgelopen vrijdag is echter de opmerking geplaatst dat het verloop van de RSI in zowel de dag-grafiek als de intra-daggrafiek niet in lijn met elkaar lopen. Tevens werd opgemerkt dat deze opzet weleens een voorbode van een draai in de markt wil vormen. De rode draad door de komende columns zal de genoemde discrepantie en de gevolgen hiervan zijn. Belofte maakt immers schuld.

Gedurende de afsluitende handelssessie is de laagste koers van de week gezet. Tegen het slaan van de slotgong stond in de dag-grafiek echter een reversal-bar. Samen met de reeds aangehaalde ontwikkeling in de RSI vormt deze bar het aanknopingspunt voor hogere koersen. De vaste lezer weet dat de gemiddelde lijn in de dag-grafiek vaak als aantrekkingspunt fungeert. We starten de nieuwe visie met een voorzichtig hoger eerste ijkpunt op 2077. Dit niveau staat afgedrukt in de dag-grafiek als het huidige niveau van de gemiddelde lijn.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Laat een reactie achter