S&P500: BergParabol

De S&P500 heeft gisteren netjes invulling gegeven aan haar opdracht. Zoals bekend luidde de opdracht om het koersgat van midden vorige week te vullen. Ondanks dat de graadmeter in de benoemde zone 2372 tot 2367 stabiliseerde, lijkt het einde van de terugtest nog niet in zicht.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Voor nu echter eerst afwachten wat gebeurt in de aangehaalde eerste steunzone. Aldus de slotzin van maandag. De steunzone waarnaar werd verwezen staat met twee horizontale lijnen ingetekend in de kleinste grafiek. De bodem van gisteren is inderdaad exact tussen deze twee lijnen gezet. Het voorzichtig optimisme richting het einde van de sessie, waarbij een deel van het verlies werd goedgemaakt, heeft echter het patroon van lagere topen en lagere bodems sinds begin maart nog niet weten te doorbreken. De aantrekkingskracht van de in inleiding benoemde steunzone lijkt daarom nog niet uitgewerkt. Dat betekent dat vandaag opnieuw rekening moet worden gehouden met koersvorming tussen 2372 en 2367. Gisteren is aangegeven dat deze zone in de komende dagen een belangrijke rol gaat spelen. De dag-grafiek bevestigt momenteel deze stelling.

In het verloop van de RSI in de dag-grafiek staan twee horizontale lijnen getrokken. Met het testen van de steunzone is de indicator afgekoeld tot aan de bovenste lijn. Als nu blijkt dat in de komende dagen de eerste steunzone doorbroken wordt, en met dit scenario dient serieus rekening gehouden te worden, dan heeft de RSI redelijke neerwaartse ruimte tot aan de tweede lijn. Niet voor niets is gisteren al voorzichtig voorgesorteerd dat het welbekende lijstje met ijkpunten nog in het achterhoofd speelt. Want een van de stelregels luidt dat een versnelling van een beweging veelal het einde van deze beweging inluidt. In de komende periode kan best wel eens blijken dat de kortstondige euforie van 1 maart de klassieke versnelling was. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: BergParabol”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Thks voor DD.
  Echter ” niet gesloten kromme lijn met top”, die parabool is te wiskundig voor deze HBS-A’er
  Simpel gezegd : gisteren en vanochtend weer op 2367 ‘gebounced’, dus nu naar die
  top/weerstand : 2384 ?
  Thks.,
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter