S&P500: Balletje Balletje

De focus lag afgelopen vrijdag op de zone 2685/2682. Een blik op de gerealiseerde laagste koers leert dat de onderkant van de afgegeven zone vrij netjes is afgevinkt. Betekent dit nu dat de weg omhoog vrij spel heeft?

De gehele vorige week heeft per saldo weinig koerswinst opgeleverd. Openingskoers van afgelopen maandag, slotkoers van afgelopen vrijdag en slotkoers van vrijdag 1 februari liggen allemaal in een minimale bandbreedte. Het eindresultaat in de week-grafiek is dan ook een doji-formatie.

De vaste lezer weet dat de DD op het standpunt staat dat deze formaties vaak op uitermate interessante plekken in de grafiek worden gezet. De week-grafiek leert dat de S&P500 vorige week op en neer is getikt tussen de MA20 en MA50. De laatste fungeerde als weerstand. De eerste als steun. De verwachting luidt dat het balletje deze week een richting kiest.

SP-IntraDagGrafiek

De vraag is dan natuurlijk: Welke Richting? De laagste koers van vrijdag is belangrijk omdat zij was bepaald op de tweede reactielijn van de voorafgaande stijging vanaf 28 januari. Bij het aantikken van dit reactieniveau bleef de RSI boven OS. Dat de start van de nieuwe week positief is, mag op basis van deze gegevens niet als verrassing komen.

Vraag is nu tot hoever de S&P500 kan reiken.

SP-DagGrafiek

Twee niveaus komen uit de analyse naar voren. De eerste op 2719. De tweede op 2724. Net zoals afgelopen vrijdag een zone kon worden bepaald onder de koers, kan dus vandaag een zone worden bepaald boven de koers. Vrijdag vormde de afgegeven zone steun. Vandaag luidt de verwachting dat de afgegeven zone als WaterLoo optreedt.

Anders verwoord, de verwachting luidt dat de S&P500 een lagere top gaat vormen. Blijkt vandaag inderdaad dat de zone 2719 – 2724 te zwaar is, dan mag later in de week 2675 verwacht worden.  Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

3 reacties op “S&P500: Balletje Balletje”

 1. Jos says:

  GJ, bij het aantikken van dit reactieniveau bleef de RSI boven OB………………..moet dit niet OS zijn.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Dank….aangepast.
  GRS Geert-Jan

 3. maborosi says:

  Waarde Geert-Jan,
  Petje af voor uw voorspellingen die iedere keer uit blijken te komen.
  Dank!
  Rob

Geef een reactie