S&P500: ATH?

De S&P500 is uit haar BandBreedte gesprongen. Wordt het dan toch een nieuwe ATH? We gaan het zien!

De S&P500 heeft in de achterliggende dagen wat drempels weten te nemen. Niet alleen 2908, maar ook 2920. In deze stap is de RSI in de kleinste grafiek netjes tot boven OB geklommen en in de sessie van gisteren is de indicator sneller afgekoeld dan de index. Positieve puzzelstukjes.

Weet de S&P500 vandaag bij de start weer hoger te klimmen dan lijken zelfs de bouwstenen gelegd voor een nieuwe PR. De respectievelijke halve cirkels en cirkel staan in de kleinste grafiek ingetekend. Het ijkpunt van deze mogelijke set-up komt uit op 2955 en zou dus als antwoord kunnen dienen op de in de inleiding neergelegde vraag. Voordat de blik van de DD gelijk op 2941 (=huidig ATH) en hoger gaat, wordt eerst gekeken naar de koersontwikkeling richting 2936.

Want de S&P500 dient niet alleen hoger te gaan om de PR te activeren, ook de RSI moet opnieuw OB worden. En bij dit laatste vereiste worden voor vandaag twijfels uitgesproken. Blijft de OB notering uit, dan kan de S&P na gisteren nog een stapje verder terug. Aan de onderkant kan nu echter wel 2920 aangemerkt worden als eerste steun. Daaronder weer 2908.

De achterliggende sessies hebben dus wel als implicatie dat de S&P500 wederom in een range op een treetje hoger fluctueert.

S&P500-IntraDagGrafiek

 

Laat een reactie achter