S&P500: Aftellen

Vandaag staat in het teken van Aftellen. De eerste uren van de handel zullen hoogstwaarschijnlijk in het teken staan van enig herstel. Ruimte tot aan 2088 is zeker mogelijk. De vaste lezer weet waarom dit niveau van belang is. Wat gebeurt er rond 20.00 uur?

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Na de klappen van de afgelopen dagen is enig herstel zeker niet uit te sluiten. In de eerste uren van de handel zien we dan ook wat groene cijfers op het scorebord verschijnen. In de achterliggende dagen/weken is het niveau 2088 een aantal keer op deze plek voorbij gekomen. Het feit dat de slotstand van dinsdag onder dit niveau ligt betekent dat nu serieus rekening moet worden gehouden met een scenario dat de huidige groene cijfers rond 2088 buiten adem raken. Anders verwoord, de oude steun kan nu als weerstand fungeren. In eerdere columns van deze week is reeds het niveau 2060 aangehaald. De blik is nu op deze zone gericht en blijft op deze zone gericht zolang de S&P500 onder 2088 noteert. Het herstel in de eerste uren van de handel doet niets aan deze visie af.

De huidige stijging heeft tot gevolg dat ook de RSI voorzichtig klimt. Het gevaar van een nieuwe Negatieve Reversal ligt echter op de loer. Al met al kan worden samengevat dat de negatieve ondertoon overheerst. Verwacht mag worden dat de graadmeter niet zonder slag of stoot boven 2088 uitklimt. In onderstaande dag-grafiek staat een nieuw trendkanaal ingetekend. Op basis van de lijnen van dit kanaal mag worden aangenomen dat nieuwe verkoopdruk zelfs rond 2060 geen halt wordt toegeroepen. Pas rond 2050 lijken de kopers zich te verzamelen. Wordt vervolgd.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

Laat een reactie achter