S&P500: AfDaling

Het Sprongetje werd een Sprong. De verwachting dat de huidige ontwikkeling nog niet het startschot is voor het voorzetten van de opwaartse beweging blijft echter staan. In de kleinste grafiek is een groot koerspatroon ontstaan.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

In de grafiek van de S&P500 loopt al enkele dagen een horizontale lijn rond grofweg 2273. Het belang van deze lijn is in de achterliggende handelssessies weer benadrukt. Aan het begin van deze week werd ingezet op een rebound voor de graadmeter. De krachtontwikkeling heeft de index opgetild tot aan de ingetekende lijn welke in de achterliggende twee sessies wederom dienst deed als obstakel. Bij het aantikken van de horizontale weerstand wist de RSI eerder deze week weliswaar tot boven de OB-lijn te klimmen maar van echte overtuiging was geen sprake. De verwachting luidt dat de indicator ook vandaag niet in staat zal zijn om duidelijk boven de signaallijn te klimmen. Deze verwachting geeft aanleiding om vast te houden aan het eerder deze week neergelegde scenario waarin de S&P500 in de komende dagen/weken nog een keer af gaat dalen naar de ingetekende diagonaal dalende lijn. Zoals woensdag geschreven noteert deze lijn momenteel grofweg rond 2230. Uiteraard komt de graadmeter tussen de huidige stand en de genoemde 2230 nog wat tussen-niveaus tegen.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

De eerste kan gezet worden rond 2258. Daaronder volgt 2245.Uiteraard staat of valt dit scenario met weerstand rond 2273. De oplettende lezer heeft de twee lijnen in de kleinste grafiek uiteraard al betiteld als een omgekeerde ascending triangle. Neem daarbij de opmerking over de PR uit de column van woensdag mee en de conclusie luidt dat de verwachting niet is dat de S&P500 zal afstorten in de komende dagen. Wordt Vervolgd!

Laat een reactie achter