S&P500: Actie?

“Let wel, net als afgelopen maandag luidt ook nu weer de gedachte dat een beweging tot aan 3093 reactief van aard is.” Aldus de DD van woensdag. Nu de S&P500 gisteren inderdaad vrij redelijk rond 3093 is opgevangen moet vandaag blijken of er weer een nieuwe actie-ontwikkeling komt. Wel even wat kanttekeningen.

De duikeling van woensdag is in onderstaande grafiek netjes opgevangen door de diagonale trendlijn welke al een een aantal dagen meeloopt en welke ook al een aantal malen succesvol is gebleken als steunpunt/springplank. Voor vandaag daarom wederom eerste steun op deze lijn.

Belangrijker is echter tot hoever de S&P500 vandaag opwaartse ruimte heeft. De eerste barrière kan gezet worden op 3114. Zie ook chat woensdag. In dit licht kan overigens opgemerkt worden dat de future al 3114 heeft afgevinkt. Anders verwoord de eerste aandacht gaat vandaag uit naar de ingetekende horizontale lijn.

In tegenstelling tot de uitgesproken verwachting in de DD van woensdag is de RSI gisteren wel tot onder OS gedaald. Zie cirkel. Het gevaar van een NR ligt dus op de loer. Daarnaast is MA20 gisteren onder MA50 gedaald. De ontwikkeling rond 3114 is voor vandaag dus van cruciaal belang.

Lukt het de S&P500 niet om deze horde te nemen, dan volgt een nieuwe aanval op de diagonale lijn welke op basis van de stand van de RSI en MA-lijnen ditmaal weleens sterker kan zijn. Niet voor niets staat daarom vandaag een vraagteken in de titel.

Nog even terug naar de laagste koers van gisteren. Deze ligt vrij redelijk op de derde, en dus laatste, reactielijn van de voorafgaande stijging. Dit betekent dat als de horde op 3114 overwonnen wordt een aanscherping van de huidige ATH op 3127.50 voor het grijpen ligt. Zie hier 3114.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 21 november 2019 30 MinutenGrafiek

In de daggrafiek is de RSI recent OB geworden. Door de ontwikkeling van gisteren is zij weer wat afgekoeld. De koersbar van woensdag laat zich omschrijven als een hamer. Deze twee elementen spreken in het voordeel van het overwinnen van 3114.

Lukt het toch niet en breekt de diagonale lijn uit de kleinste grafiek dan vormt MA20 uit de daggrafiek het eerste richtpunt. Zoals afgdrukt start deze rond 3075.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 21 november 2019 DagGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Actie?”

  1. Gerrie says:

    Die range werkt prima. Ik heb niet de top en bodem te pakken gehad, maar wel mooie trade gedaan. Keep up the good work GJN.

Laat een reactie achter