S&P500: Gemengd Beeld

De titel van de laatste DD luidde: Aanhoudende Druk. Inmiddels is bekend dat vandeze titel geen woord gelogen was. En nu? De DD pakt de draad weer op.

In onderstaande grafiek staat het oorspronkelijke neerwaartse trendkanaal ingetekend. Let op, de grafiek welke staat afgedrukt laat slechts het laatste stukje van het trendkanaal zien. Zoals bekend ligt het startpunt van het kanaal op 19 september.

Met de versnelling gedurende de laatste handelssessies is de S&P500 uit het trendkanaal gevallen. De theorie stelt dat trendlijnen na een doorbraak niet direct verwijderd moeten worden. Het herstel gedurende de sessie van gisteren heeft de koers weer richting onderkant van het kanaal gebracht. Daarnaast staat nog een hiaat van eerder deze week open. Zie cirkel. De onderkant van de gap noteert op 2925. In combinatie met de oude steunlijn rond 2922 kan dus een eerste weerstand worden bepaald tussen 2922/2925.

Het spel in onderstaande grafiek zit echter in de RSI. Eerder in de week is de RSI tot onder OS gedaald. Met de opleving van gisteren zijn de bouwstenen gelegd voor het plaatsen van een Negatieve Reversal. In de eerste uren dient bekeken te worden of deze set-up inderdaad verschijnt zodat een lager richtpunt bepaald kan worden.

De daggrafiek laat overigens een iets ander beeld zien.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 4 oktober 2019 30 MinutenGrafiek

In de daggrafiek staan twee lijnen ingetekend. De combinatie van deze lijnen vormt een ascending triangle. In de achterliggende dagen is de S&P500 richting de steunlijn geduwd. Daarnaast kan natuurlijk opgemerkt worden dat de koersbar van gisteren omschreven kan worden als een reversal-bar. Tot slot is de RSI in de achterliggende dagen niet tot onder OS gekomen. Uit deze optelsom komt toch een wat positiever beeld naar voren.

De hierboven aangehaalde eerste weerstand, 2922/2925, dient dus scherp bewaakt te worden. Voor de volledigheid daarom ook de vermelding dat de bovenkant van de de gap op de inmiddels bekende 2940 noteert. Weet de S&P500 dit tweede niveau te halen en te overtreffen dan mag worden aangenomen dat in de komende sessies een totale beweging terug naar de ingetekende horizontale lijn gaat plaatsvinden. Let wel, deze verwachting komt momenteel niet uit de kleinste grafiek naar voren.

Daar bewegingen starten in de kleinste grafiek, zal voor een positief beeld van de S&P500 dus eerst een eerste OB notering moeten worden gezet in de kleinste grafiek. De verwachting luidt dat dit vandaag niet gaat gebeuren.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 4 oktober 2019 DagGraifek

In de weekgrafiek staan ook twee diagonale lijnen ingetekend. De combinatie van deze lijnen vormt een rising wegde koerspatroon. Dit patroon staat juist weer te boek al zijnde bearish zodra het patroon uitgebroken is. De steunlijn van dit patroon valt uiteraard samen met de steunlijn uit de daggrafiek. Zie hier dus het belang van deze lijn voor de komende sessies.

Wordt (zeker) Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 4 oktober 2019 WeekGrafiek

 

8 reacties op “S&P500: Gemengd Beeld”

 1. VeiligeVictor says:

  Dank!

 2. Floridaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Mag ik daaruit concluderen dat bij een weekslot vanavond boven de 2925, de voornoemde
  NR “niet in de maak is” [ ? ]
  MVG.,
  Bert

  1. miked says:

   denk dat het een rood dagje wordt….. en dat heeft niets te maken met china….

  2. wh.giesen says:

   Bert die NR kan alleen niet ontstaan als de RSI niet OB gaat, en dat is nog lang niet het geval, dan zullen we richting 2950 moeten halen schat ik.

   mvg

   1. Floridaantje says:

    Beste Wh.,
    Dank voor uw aanvullene TA-analyse. Op ‘t moment van deze posting, ontwikkelt de S&P500
    richting die 2950. En dan nog als weekslot daarboven eindigen…..
    Nogmaals bedankt en Prettig Weekend.
    MVG.,
    Bert

 3. Bart says:

  Goedemiddag,

  Bert, ik heb je reeds 2x een email gestuurd. Is jouw email nog steeds met 1112 erin ?
  Groeten, Bart

  ps. SP heeft GAP bijna gesloten

 4. WP says:

  Intussen in de 30 min RSI OB (futures) de euforie is weergekeerd!

  1. detita444 says:

   Tsja……, voor hoe lang?

Laat een reactie achter