S&P500: 2817?

De zone 2817 blijft een rol spelen in het koersverloop van de S&P500. Zoals bekend is dit niveau gebaseerd op de oude toppen van eind 2018. Break or not to break? Dat wordt ook voor vandaag weer de vraag.

De gedachte uit de DD van gisteren is ook de gedachte voor de DD van vandaag. De aangehaalde weerstand, ditmaal de zone 2817, fungeerde gisteren netjes als obstakel, alleen de terugslag in de laatste uren werd een halt toegeroepen boven de MA20 uit onderstaande grafiek. Zolang deze niet neerwaarts wordt doorbroken, blijft de onderliggende opwaartse druk aanwezig.

Vandaag gaat dus wederom de aandacht uit naar het gevecht rondom 2817. Zie titel.

SP-IntraDagGrafiek

Uit de dag-grafiek wordt het belang van 2817 ook duidelijk zichtbaar. Weet de S&P500 deze barrière in de komende sessies ditmaal wel te doorbreken dan verbetert het plaatje in de dag-grafiek. Vooralsnog is van een doorbraak echter nog geen sprake. Daarbij komt dat de RSI op korte termijn naar alle waarschijnlijkheid niet OB zal worden.

Maar wat als de weerstand wel wordt overwonnen? Een blik op de dag-grafiek leert dat een vervolg naar 2862 dan mogelijk wordt.

SP-DagGrafiek

De laatste twee week-bars zijn interessant. Twee weken geleden is een doji gevormd. Vorige week is deze koersbar bevestigd door een verder wegglijdende S&P500.  Een reden om op dit moment niet al te enthousiast te zijn op de S&P500. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: 2817?”

  1. Jos says:

    GJ ik wil geen drammer zijn maar ik meen dat u iets had gezegd over de Blik van NIk op de S&P. 🙂
    Vooralsnog 2817 weerstand.

Laat een reactie achter