S&P500: 2378

Sinds het verschijnen van de laatste column over de S&P500 is de graadmeter wat terug gezakt. Niet voor niets werd de opleving aan het einde van vorige week omschreven als het laten ontsnappen van valse lucht. De verwachting luidt dat de index moeite blijft houden met 2378.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Plus en min wisselen elkaar momenteel af. Reden om een beetje afstand te nemen van het dag tot dag gehobbel. De insteek in deze column luidde dat sinds de euforie van 1 maart de kopers op vakantie zijn. Natuurlijk zijn er ook dagen van stijging, maar deze passen in het beeld van actie en reactie. De opleving vorige week haperde op de tweede lijn uit het fibo-grid. Het bijbehorende niveau staat in de titel vermeld. Daar sprake was van een stijging tot aan een reactie-niveau, mag worden aangenomen dat de beweging sinds 1 maart onveranderd intact is. Dat betekent dat de focus nog steeds op lagere zones ligt. Voor vandaag wordt wederom rekening gehouden met een eerste obstakel rond het niveau uit de titel. Aarzeling onder of rond dit niveau doet niets af aan het beeld sinds 1 maart. Mocht door uitspraken en beslissingen  later op de dag toch euforie ontstaan dan lijkt zich deze te beperken tot 2384.

De vaste lezer merkt dat deze column een nagenoeg exacte kopie van de column van eerder deze week is. Het huidige koersverloop geeft immers nog geen aanleiding om het neergelegde scenario bij te stellen. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

Eén reactie op “S&P500: 2378”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Idd. sta ook aan de zijlijn(: is ook een positie). Echter na de FED, mag ik dan de
  diagonale lijnen- volgens uw vorige DD’s – rangschikken tussen 2367(steun) – 2384 ?
  Dank U.
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter