S&P500: Hink Stap Sprong

In de DailyDosis van gisteren stond het niveau 2432 centraal. De bewegingsruimte voor de index werd tot dat niveau bepaald op basis van de diagonaal dalende trendlijn over de meest recente toppen en de gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. De hoogste koers van maandag lag inderdaad vrij strak. Naast 2432 werd nog een niveau aangehaald. Gaat dit niveau nu als magneet werken?

SP-IntraDagGrafiek

Het niveau waarnaar in de inleiding wordt verwezen is het niveau van de andere gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. Na gisteren noteert deze 2415. In lijn met de uitspraak van maandag dat de bewegingsruimte voor de S&P500 voorlopig even door de gemiddelde lijnen wordt bepaald, mag aangenomen worden dat de graadmeter vandaag een stapje richting dit niveau gaat zetten. Dat betekent overigens niet dat de index ook helemaal tot aan dit niveau hoeft af te dalen. Belangrijker is de conclusie dat zolang de S&P500 niet onder het uitbraakniveau zakt de slagingskans van nieuwe records onveranderd aanwezig is. Leest u in deze nog een keer de titel van maandag.

Een lagere start moet gezien worden als het spreekwoordelijke aanloop nemen. De verwachting luidt namelijk dat de index deze week in staat moet zijn om de zone 2432 te overwinnen. Dat betekent dat dan weer de diagonaal dalende lijn over de wat oudere toppen in beeld komt. Zoals de vaste lezer weet fluctueert deze lijn rond 2441. Daarom sluit deze DailyDosis af met een verwijzing naar een andere oude titel: Stapje voor Stapje! Op naar de Top.

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Hink Stap Sprong”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Het door u aangehaalde uitbraakniveau is rond 2416 en niet 2422 waar de index diverse keren bij slot
  stuiterde.
  Thks.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Voordat mijn langere beeld enigszins wijzigt zullen we eerst onder 2404 moeten. Tot die tijd is het gehobbel en consolidatie in afwachting van hervatting van de stijgende langere termijn trend.
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw reaktie.
  Hobbelen wij ” kameraadschappelijk..hand-in-(S&P500) hand”..
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter