EUR/USD: GEENIDEE

[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”post-content”]

Zonder enig benul van waar we nou naar toe willen starten we deze week. Er blijkt geen idee te zijn dat langer stand kan houden dan een oogwenk. Wat we willen verandert constant en zonder inmenging van officials gaan we nergens heen. Zelfs dat is geen garantie voor beweging in EUR/USD.

EUR/USD Intradaggrafiek

EUR/USD Intradaggrafiek

Behoudens het ultrakorte time frame waarop bewegingen ontstaan is er weinig overtuiging te bemeten. De trendjes, want zo moeten we ze noemen, bestaan hooguit een paar dagen en koersdoelen die over een week heen projecteren hebben grote kans op falen. Dat krijg je als de markt zich volledig focust op de cijfertjes die op gezette tijden worden gepubliceerd. Het vormen van een idee en mening is uit en het is mode om te wachten op geluiden uit de centrale banken hoek om dat vervolgens op een gouden schaaltje te wegen. De week erop precies het zelfde met het gevolg dat er gelatenheid over het belang van richting ontstaat. Richting is zooo 2014, J.Tussendoor is de dalende trend gebroken in aanloop naar wat deze week gaat komen. Er volgt nu een poging 1,09 tot steun om te vormen. Wanneer die koersen bereikt worden zonder daarbij een OS stand in de RSI te noteren, dan is een succesvolle aanval op 1,11 in de maak. De bull market range vindt daarmee zijn bevestiging.

EUR/USD Daggrafiek

EUR/USD Daggrafiek

Op dit time frame is er nog niet veel veranderd …” Deze zin wordt al een tijd gehanteerd zo ook nu maar nu verschuift de nadruk op “nog niet veel”. Inmiddels is namelijk wel de OB stand bereikt en piept en kraakt de mogelijke weerstand op basis van de oude steunlijn uit 2015. De bearmarket is in ieder geval over hetgeen zoveel zegt als dat de koersen verwacht worden op z’n minst zijwaarts te bewegen de komende tijd. Nu volgt de vraag of een signaal met opwaartse potentie er in zin. Pas boven 1,15 en pas onder 1,08 is er een nieuwe keuze van richting. De recente OB meting indiceert dat de focus op 1,15 ligt.

EUR/USD Weekgrafiek

EUR/USD Weekgrafiek

De daling is gestabiliseerd maar dat is nog steeds correctief. Dat wordt afgeleid uit de cyclus van lagere toppen en lagere bodems. Het effect van het kortere termijn stuk van de focus van de markt heeft de lange termijn verwachtingen dusdanig beïnvloed waardoor er afgeweken is van de neerwaartse focus met als doel pariteit. Nu is de nieuwe focus een poging tot zijwaarts bewegen. De indicaties voor pariteit zijn voorlopig ontzenuwd met het verschijnen van de RSI boven de rode lijn. Koersen onder 1,08 zouden die focus pas weer terugbrengen.

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter