Gouden Stier

In de column van donderdag werd het eerste barrière-blok aangetrokken naar 447. Inderdaad bleek gedurende de dag dat dit obstakel te zwaar was voor de AEX. Bij hapering rondom dit niveau moest rekening worden gehouden met een test van de 200-daagslijn uit de dag-grafiek. Deze is vanochtend gehaald.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Ik voel volgende week donderdag een Gouden Stier aankomen! De gemiddelde lijn, welke op deze plek al lange tijd als richtpunt voor de AEX geldt, is vanochtend gehaald. Waarvan Akte! Vraagstuk is nu of de druk op de graadmeter gaat afnemen. U weet dat trendlijnen de neiging hebben om als steunkussen of draaipunt te fungeren. Vandaar dat vanaf vandaag ook het niveau van de langere gemiddelde lijn uit de week-grafiek afgedrukt staat. In het eerste uur van de vrijdag-handel laat deze lijn van zich horen. Net als gisteren mag echter ook vandaag het eerste weerstandsgebied neerwaarts worden bijgesteld. Deze ligt nu rond 442/443. Pas boven dit niveau krijgt de AEX weer wat lucht. Dan geldt immers weer 447. Voor nu dus bewegingsruimte tussen grofweg 439 en 442/443. Wat die Stier beteft….de stemming is gesloten…en het feit dat mijn foto al is verwijderd…geeft mij toch niet zo’n goed gevoel….Nikken op de Stier. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

35 reacties op “Gouden Stier”

 1. P says:

  Iedereen schijnt in aanloop naar dinsdag zijn geld van tafel te halen. We zullen daarom tot dan wel op ongeveer dit niveau blijven hangen. De reactie op een verkiezing van Clinton kan dan fel zijn. Wordt Trump gekozen, dan ???

 2. Joshua says:

  Goedemorgen TA fans, ik zal de aftrap maar geven vandaag het verhaal van GJ is duidelijk, echter ik denk dat de beren bloed ruiken zo dicht bij de steunlijn dus ik ga voor lager de komende week………………………….weet u dat knagende gevoel wat u heeft bij die foto die al verwijderd is, heb ik met de AEX. We gaan het zien.

 3. taburger says:

  Geert-Jan, geen zorgen over die Gouden Stier. In mijn optiek steek je met kop en schouders boven de rest uit, en mocht een ander de stier winnen, dan zegt dat meer over de verkiezing zelf. Imho natuurlijk.

  1. Peter says:

   Helemaal mee eens! Visie GJ en de koers AEX van vandaag zijn daarvan het keiharde bewijs.

 4. Joshua says:

  Beste GJ om je nog even een hart onder de riem steken een tijdje terug heeft u het gehad over de 437 en zie waar staan we vandaag bijna en vanmiddag zeker (als is het met een klein om weggetje). De stiertjes leven nog wel.

 5. Pim van de Mortel says:

  Voor wat het waard is….mijn stem heb je!

 6. Hoekstra says:

  Geert-Jan, verwacht u een trenddraai rond 439/440, omdat daar de gemiddelde-lijn ligt óf voorspelt de OS-stand van de RSI een nog wat verdere daling ?

 7. Joshua says:

  Bodempje nu?

 8. lady Curzon says:

  jammer dat we gisteren de shorts te hebben verkocht, maar genoeg is genoeg. Als een domme ezel ben ik zo vrij om weer long te gaan op 438.50 en Dax op 10221. Iedereen is zo negatief en oversold op dit moment. Zie Brent hertellende en GD weer langzaam retour, dus up&go met de geit. Contrair handelen voor een paar punten winst vandaag…………….
  Kitty & go met de indices

 9. Jurrian says:

  In mijn daggrafiek heb ik een steunlijn getekend vanaf 11/2 langs 24/6. Het blauwe lijntje van de weekgrafiek. Daar vonden we (even?) steun zonet.

 10. lady Curzon says:

  contrair handelen best nuttig, alleen de timing moet perfect zijn, anders val je zo uit de boot …………….

 11. jan says:

  Mijn bescheiden mening: de aex heeft steunlijn feb-juni gehaald. De DAX nog niet en die gaat dat volgens mij ook doen, volgende week pas grote draai.
  Succes
  Mvg

  1. Jurrian says:

   Nee Jan die DAX nog lang niet, dik 400 punten en dat is nogal wat.

 12. lady Curzon says:

  koersdoel 444/45 zou mooi zijn voor wat herstel………….als het uitkomt

 13. lady Curzon says:

  bodempje gezet 439 en dax 1012/3 (voorlopig ?)

 14. jodi says:

  Heer Nikken u heeft nog de helft van uw long positie of heeft u een SL gebruikt?

 15. lady Curzon says:

  Mogelijk de nieuwe start van een nieuwe bull market ?????????? Afhankelijk van de jobs claim 13.30u vanmiddag…………….

  1. jm says:

   tot dan zal het blijven hangen zijn. voor de rest ziet het er uit of we nog wat verder naar beneden gaan. als 438 niet houdt verder naar 434. grs

  1. Jurrian says:

   Lady, bij Marketwatch kun je dagelijks artikeltjes lezen pro en contra whatever. Ze dekken zich in, je moet dus niet alles geloven.

   1. lady Curzon says:

    Die meneer Hubert heeft meestal wel gelijk. Slechts ter info gedeponeerd……………………

 16. lady Curzon says:

  long aex gesloten 440,10 en 1/2 dax long op 10272. Alvast binnen die heerlijke nootjes…hmhmhm

 17. lady Curzon says:

  twijfel geval bij opening USA omtrent job claims, hou nog even aan met de rest lomg Dax. zit toch al winst op.

 18. Joshua says:

  Nou trek de stop er maar uit ik ben er klaar voor.

 19. jodi says:

  Is er nu een SHS zichtbaar??

 20. lady Curzon says:

  nog niet, we gaan weer naar het Noorden

 21. jodi says:

  Op de neklijn heb je altijd 1 dag beperkt herstel (komende maandag) en dan zou het hard neerwaarts moeten gaan.

 22. lady Curzon says:

  zal me niet verbazen als we nog even 441,10/442 gaan zien voor de sluiting………….en de Dax 10300.
  Daarna wacht ik voor de een nieuwe positie. Maandag waarschijnlijk nog 448/451 of direct richting 436/7. We hebben 2 opties. misschien vanavond nog, , afhankelijk van USA. Flexibel blijven

 23. jodi says:

  Niet als het een SHS is dan maandag beperkt herstel, hooguit 442

 24. lady Curzon says:

  het loopt altijd anders dan je denkt……………..SPX fut wilt wel omhoog vandaag +0,38%. Ik wacht wel af, reageer op de markt

 25. lady Curzon says:

  441,10 bereikt zelfs 441,35. Zojuist Dax gesloten op 10273. Wel lang geduurd, vind wel welletjes voor vandaag, ga weer van die heerlijke nootjes genieten.

 26. lady Curzon says:

  DAX 10300 misschien nog haalbaar , het verschil met 10273 vind ik niet de moeite waard om nog op te wachten. Binnen = Binnen. Niet te hebberig zijn.

 27. Peter says:

  Ik ga lekker aan de zijlijn bivakkeren. Ik vertrouw die gekke Amerikanen helemaal niet met die verkiezingen. In de peilingen staan Clinton en Trump inmiddels gelijk. Maandag euforie of depressie, wie het weet mag het zeggen. Fijn weekend!

 28. john says:

  GJ,

  Gaat de gemiddelde lijn als springplank voor een eindejaars rally zorgen?

Laat een reactie achter