EUR/USD: Volgens Plan

Vandaag het verhaal van gemiddelde lijnen, pijlen en vraagtekens. Het eerste ijkpunt binnen de huidige correctie is gisteren immers gehaald. De strategie blijft echter de strategie: Stop aantrekken en rustig afwachten tot hoe diep en hoe lang de correctie aanhoudt.

Euro/Dollar 180 minuten

De huidige vraag luidt natuurlijk: How deep will the rabbit hole go? Zoals bekend zit euro-dollar sinds een aantal dagen in een correctieve fase. De nadruk ligt dus op het woordje correctie. De langere termijn trend is vooralsnog duidelijk opwaarts. Een blik op de kleinste grafiek leert dat het gisteren wederom de korte gemiddelde lijn was waarop het herstel van het valutapaar haperde (rode pijl). Het laagste punt van woensdag is daarentegen ook uiterst interessant. Daarover hieronder meer bij het bespreken van de dag-grafiek. Omdat de koers nog steeds onder de beide lijnen uit de kleinste grafiek noteert en omdat de lijnen nog steeds in verkoop-modus staan is er geen reden om de strategie al aan te passen. Anders verwoord, de stop-loss wordt weer met 10 pips aangetrokken en teruggebracht naar 1.1805. Voor de rest is het rustig afwachten tot hoe diep het konijntje kan graven. Ook vandaag echter de opmerking dat rond 1.1760 al de eerste tekenen van het einde van de correctie verschijnen.

Euro/Dollar-DagGrafiek

Zoals bij de vaste lezer bekend lag de eerste focus van de correctie op de eerste gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. De ingetekende groene pijl duidt de situatie dat het gisteren raak was. Een blik op de RSI leert dat de indicator redelijk is afgekoeld en in de buurt is gekomen van haar diagonale steunlijn. Vraag is nu of zij in de komende dagen rondom deze lijn steun gaat vinden. Zie hier het aangebrachte vraagteken. Breekt de eerste gemiddelde lijn echter dan ligt de weg open voor een diepere bodem binnen het opwaartse trendkanaal. De steunlijn van het kanaal en de tweede gemiddelde lijn gaan dan trekken.

Euro/Dollar -WeekGrafiek

In de week-grafiek is duidelijk sprake van een OB-notering. De ingezette correctie is in dit tijdsbeeld slechts een rimpeling. Tussen 1.1600 en 1.1450 mag in dit tijdsframe een vangkussen worden verwacht. Met koersen boven deze zone blijft de blik in dit tijdsframe positief.

15 reacties op “EUR/USD: Volgens Plan”

 1. Patrick says:

  Goedemorgen. Is drie keer is scheepsrecht? De 1.1730 ligt eruit. Misschien nog een terugtest. De pivot ligt bij 1.1737 Zoals gisteren vermeld kwam ie niet meer langs de 1.1762 Nu kan de aanval op de 1.17 starten. We noteren. 1,17 – 1.1656 – 1.1612 daartussen liggen nog een paar levels.

 2. Bert says:

  Beste Patrick,
  Soort “bodem” bereikt op 1,1714 ? Zo ja, ‘spikje’ richting 1,1737 ?
  MVG.,
  Bert

 3. Patrick says:

  Bert….think short….de 1.1735 aangetikt en boem downstairs…let wel: sell the rips…mogelijk scenario 1.1699 dan terug naar 1.1726 dan weer richting zuiden.

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Het is toch gewoon al vanaf 1.1855 short???…stop aantrekken…zitten blijven…
  GRS Geert-Jan

 5. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  U bedoelt de stop-loss op 1,1805. Daarom vroeg ik mij af of deze forex nu aan het “bodemen”
  is ?
  Thks.,
  Bert

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Ik ben u kwijt….vorige week vrijdag is het draaipunt geraakt op 1.1855…sindsdien is op deze plek de beweging naar onderen gevolgd…deze loopt nog steeds…huidige stoploss ligt…zoals in DD beschreven op 1.1805…(en is overigens vandaag alweer gedaald, maar daarover morgen meer)…rustig zitten blijven en de daling zijn werk laten doen…bij short ligt stop boven koers…zoals u weet…dus wat bedoelt u met “bodemen”…
  GRS Geert-Jan

 7. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw reaktie : wéér wat geleerd !
  Overigens, U zult mij “nooit kwijt raken”
  MVG.,
  F-kameraad,
  Bert

 8. Patrick says:

  Waarde Bert, ik mij verbaasde de vragen naar de bodem ook zo. Nou de bodem is geloof ik nog lang niet in zicht. We zijn nog bij de kaas. Dan komt de tomatensauce en dan de bodem. En of de trend omhoog daarna voortgezet word is de vraag. Want het US opperhoofd heeft zijn tomahawk opgegraven. Als de krijgers bijeen geroepen worden dan weten we het wel. Beurzen omlaag, olie, goud en USD omhoog. Overigens is het 1.1703 en nu 1.1722 (ze luisteren gewoon niet). Als ie bij de 1.1726 afkoelt ga ik short. SL: 1.1738

 9. Bert says:

  Beste Patrick,
  Dank voor uw reaktie. Ja, dat heb je nu eenmaal met mij als LEEK. Gebruik daardoor een
  verkeerd woord. Gelukkig zijn GJ èn U zo vriendelijk mij te corrigeren.
  Nu al een ‘goed voornemen’: zal nooit méér TA-termen gebruiken die tot verwarring leiden.
  MVG., 🙂
  Bert

 10. bruun says:

  Beste Patrick,

  Is om 14:30 het start sein voor de “tomatensouce” ?

  Gr.
  Bruun

  1. Patrick says:

   Een lower low Bruun bijv. 1.1656 zou toppie zijn. Eens kijken of ze hem onder de 1.1737 kunnen houden. Misschien komt er noch een spike om de SL van GJ te doen springen….. ; )

 11. Geert-Jan Nikken says:

  De 1.1738 is in ieder geval al wel gesprongen.
  GRS Geert-Jan

 12. Patrick says:

  Yep, gelukkig had ik al 2/3 van mijn short afgesloten. Slechte macro economische cijfers in de US. Spannende fase. Bij 1.1760 kleurt de dagcandle wit.

 13. bruun says:

  Hallo Patrick,

  Je schrijft dat bij een eventueele oorlog Vs/n korea de USD zal stijgen. Maar meestal wordt er toch geld bijgedrukt om de kosten te dekken? En dan zal de koers van de USD toch dalen?
  Bv in maart 2003 ging de EURUSD omhoog bij de Irak oorlog.

  Hoe zie je dat?

  Gr.
  Bruun

 14. Bert says:

  Allez Patrick, kleur wit nu…ingestapt op 1,1760 en uit op 1,1805 : stop-loss van de short.

Laat een reactie achter