EUR/USD: In de Marge

Het spel voor EUR/USD vindt momenteel op een klein speelveld plaats. De eerste lijnen staan in de kleinste grafiek ingetekend.

Naast de inmiddels bekende horizontale lijn op 1.1350 staat sinds vandaag ook een diagonaal oplopende lijn getrokken in het kleinste koersverloop van EUR/USD. Deze lijn verbindt de voorzichtig hogere bodems sinds het valutapaar vorige week donderdag haar voorlopig laagste punt aantikte. Deze twee lijnen geven de huidige marge aan waarbinnen de koers kan fluctueren

Zie dat de MA-lijnen weliswaar convergeren maar nog steeds noteert kort onder lang. Daarnaast valt op dat de RSI moeite heeft om in de buurt van de OB lijn te blijven. Nu de kop van de week eraf is, behoeft de neergelegde gedachte dat het valutapaar in de komende sessies richting of zelfs al onder de horizontale 1.1350 lijn aan momentum verliest, geen wijziging. De laagste koers van 2018 rond 1.1215 blijft dan ook het uiteindelijke eerste ijkpunt.

Euro-Dollar IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek is sprake van een neerwaarts trendkanaal. De koers noteert weliswaar redelijk aan de onderkant van dit kanaal, maar vooralsnog maakt EUR/USD nog geen aanstalten om binnen dit kanaal te haar herstellen. Zie dat de MA20 lijn inmiddels richting 1.1365 is gekropen, hetgeen een tweede aanwijzing is dat momentum richting de hiervoor aangehaalde horizontale lijn naar alle waarschijnlijkheid zal wegebben.

Euro-Dollar DagGrafiek

Daarmee komt de weekgrafiek weer in beeld waarin de focus nog steeds 1,10 en 1,05 daarna is. Als of er niets gebeurd is en de tijd genomen is om dit te formeren. Er is weldegelijk een strijd gevoerd waarbij de positivo’s dreigen op te geven. Als er opgegeven wordt dan kunnen we versnellen naar de eerder gestelde lager gelegen doelen.

Euro-Dollar WeekGrafiek

4 reacties op “EUR/USD: In de Marge”

 1. wh.giesen says:

  Waarde GJ die intradag-grafiek op welk timeframe loopt ie?
  En die onderste lijn, daar zijn we inmiddels doorheen begrijp ik?

  mvg

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen,
  De intra-daggrafiek…is de 180 minuten grafiek…en het klopt…dat de lijn is gebroken..visie is was en blijft…lager.
  GRS Geert-Jan

 3. wh.giesen says:

  Dank voor uw reactie en complimenten voor de correcte visie in dit valutapaar.

  mvg

 4. bvk67 says:

  Goedemiddag,
  4H grafiek E/D neklijn IHS rond 1.133. Daar boven KD 1.1390 = MA50
  Grs, Bart
  ps. geloof dat het forum op de AEX van vandaag is dichtgegooid. Eindelijk. Had vorige week al gezegd dat ik daar NIET meer kom !

Laat een reactie achter