EUR/USD: Ho Ho…nieuwe Low?

Met de laagste koersen van de achterliggende 24 uur schuurt EUR/USD weer tegen recente dieptepunten aan. Is het al tijd voor een nieuwe Low?

Na een lagere top dient een volgende lagere bodem te volgen. In de DD van woensdag is gewezen dat de recente opleving inderdaad niets meer was dan een oplevinkje en als zodanig in een volgende lagere top heeft geresulteerd. Inmiddels staan de MA-lijnen weer in verkoopmodus, dat is MA20 onder MA50, waarmee de richting van de koersontwikkeling duidelijk is. Op naar 1.1057! Op dit niveau staat een horizontale lijn ingetekend. Zoals bekend is dit niveau gebaseerd op de fibo-extensie die reeds in april kon worden bepaald. Tot zover het goede nieuws.

De oplettende lezer heeft het vraagteken in de titel zien staan. De reden waarom toch enige twijfel wordt uitgesproken of nu al een nieuw dieptepunt wordt neergezet zit in de RSI. De ingetekende cirkel in de indicator duidt op een “3 uit 4” set-up in de RSI. Lees: OS, PD en trendlijn doorbroken. Dat zijn drie van de vier indicaties voor deze set-up. Op basis van dit gegeven houdt de DD rekening met nog een keer een terugtest op MA50. Deze noteert momenteel 1.1170 maar is uiteraard dynamisch. Let wel, hogere koersen zijn reactief.

De vraag is immers niet zozeer of er op korte termijn een nieuwe low komt, maar meer wanneer.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 30 mei 2019 180 MinutenGrafiek

Kom maar op zegt de daggrafiek. Houd wel je adem in want we kunnen diep gaan is de waarschuwing die daarbij geldt. Al kom je bij de mid point danger line in de buurt van 1,10 ook dan is het een nieuw dieptepunt.

Elke nieuwe low is dat, net als de vorige keren het geval is geweest.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 30 mei 2019 DagGrafiek

Dat brengt dan dit time frame dichterbij zijn eerste koersdoel van 1,10. Daaronder geldt dat er pas enige steun verwacht mag worden bij het tweede doel van dit time frame. De 1,05. Daaronder?

Tja, pariteit? Lijkt me onafwendbaar met de gekozen koers, al duurt het wel lang.

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 30 mei 2019 WeekGrafiek

Lees ook DailyDosis AEX en DailyDosis S&P500.

 

Eén reactie op “EUR/USD: Ho Ho…nieuwe Low?”

  1. wh.giesen says:

    Ik blijf nog steeds terughoudend juist omdat ik GHS mis, maar wat nog steeds niet is kan nog komen.

    mvg

Laat een reactie achter