EUR/USD: Weinig nieuw Nieuws

Het verhaal voor EUR/USD is nog steeds het verhaal van de beperkte bewegingsruimte tussen de dalende lijn over de toppen van 25 en 28 juni en de horizontale lijn die getrokken staat op 1.1160. Na de sessie van gisteren is er weinig nieuw nieuws.

Opnieuw start de DD vandaag met de opmerking dat de eerder deze week besproken lijnen onveranderd in onderstaande grafiek ingetekend staan. Daar een van de lijnen een diagonaal dalend verloop kent, wordt de bewegingsruimte voor EUR/USD met het verstrijken van de tijd uiteraard steeds beperkter. Het is dus slecchts een kwestie van tijd voordat het valutapaar een keuze moet maken.

Zoals in de achterliggende DD’s al besproken luidt de verwachting, met name vanuit de hogere grafieken, dat uiteindelijk een daling onder de horizontale steun het meest waarschijnlijke scenario zal zijn.

Wel zit er een klein addertje in de huidige ontwikkeling van de RSI. Zoals in onderstaande grafiek duidelijk valt te zien koelt de indicator momenteel sterk af terwijl EUR/USD grofweg handelt op de niveaus waarop zij al de gehele week noteert. Een sterke afkoeling van de RSI bij gelijk blijvende koersen wordt veelal gezien als het opbouwen van kracht. Reden voor de DD om vandaag wederom de opmerking uit de meest recente DD’s aan te halen:

Wacht op een breuk van 1.1160 alvorens te spreken van het beeindigen van de huidige reactieve stijging en de start van een nieuwe downleg.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 9 augustus 2019 180 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek is sinds de top van eind juni nog steeds sprake van lagere toppen en lagere bodems. Met deze gedachte in het achterhoofd mag de huidige reactieve beweging dus ook gewoon gezien worden als een zoektocht naar een volgende lagere top. Zie dat de MA50 lijn het herstel heeft tegengehouden. Wel noteert de koers boven MA20. Deze kan als steun worden aangeduid. De huidige stand van deze lijn ligt net iets boven de hiervoor aangehaalde 1.1160. Ook vanuit de daggrafiek dus reden om even een daling onder 1.1160 af te wachten alvorens te roepen dat de reactieve beweging van de laatste dagen is afgerond. Standen onder 1.1160 impliceren immers een breuk van MA20.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 9 augusuts 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 9 augustus 2019 WeekGrafiek

Eén reactie op “EUR/USD: Weinig nieuw Nieuws”

  1. wh.giesen says:

    Als ik naar de grafiek in de 3 uurs kijk, zie ik bij een breuk door de diagonale lijn een omgekeerde shs ontstaan met een mogelijkheid om tot aan 1,13700 te reiken, waardoor er ook op de daggrafiek een dergelijk patroon dreigt te ontstaan. In combinatie met de edelmetalen niet helemaal ondenkbaar. Maar uiteraard eerst e.e.a. afwachten dus.

    mvg

Laat een reactie achter