EUR/USD: Vinger aan de Pols

Na de succesvolle terugtest op het doorbroken trendkanaal waarbij is gebleken dat de voormalige steunlijn vanaf midden december nu als weerstand fungeerde, is EUR/USD weer terug bij af. Anders verwoord, bij de laagste koersen welke begin deze week ook al zijn gezet toen het valutapaar de trendmatige beweging had verlaten. Daarom een horizontale lijn op 1.2135 als mogelijk eerste steunpunt. Een Vinger aan de Pols rond dit niveau.

Zie dat in de RSI een NR staat getekend en zie dat de wolk onveranderd rood kleurt. Reden om aan te nemen dat 1.2135 slechts een tussenstation is en dat het een kwestie van tijd lijkt voordat de weg voortgezet kan worden naar uiteindelijk 1.2040. Dat neemt niet weg dat de DD het wel van belang vindt om te wijzen op 1.2135. Wat als blijkt dat 1.2135 niet op zeer korte termijn breekt?

In dat geval moet rekening worden gehouden met een nieuwe test van 1.2220. Indien blijkt dat EUR/USD in staat is om (tegen de verwachting in) opnieuw helemaal terug te klimmen naar dit niveau dan nemen wel de scherpe randjes van het neergelegde verdere neerwaartse scenario sterk af.

Succes.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een reactie