EUR/USD: ReacTief

In de weekgrafiek staat een groot Hoofd Schouder patroon. Dit patroon is in de achterliggende dagen/weken veelvuldig op deze plek in de DD aangehaald. Het ijkpunt van het patroon ligt op 1,1100. Vorige week kon gemeld worden dat inderdaad 1,11… en een beetje het scherm sierde.  Sindsdien is de koers van EUR/USD weer wat opgeveerd. De stijging heeft twee implicaties. In de weekgrafiek is vorige week een reversal-bar gevormd en in de op deze plek dagelijks afgedrukte kleine grafiek is vrijdag de Make or Brake Lijn 1,1260 overwonnen. Zie chats/updates vrijdag.

Na het overwinnen van de besproken lijn 1,1260 is inmiddels sprake van een duidelijke OB notering en is inmiddels sprake van EUR/USD >= Wolk. Let op, de lijnen van de Wolk laten een duidelijk proces van convergeren zien maar de Wolk zelf is nog wel rood van kleur. Ondanks deze waarschuwing houdt de DD rekening dat EUR/USD in de komende sessies wat verder kan klimmen. Idealiter volgt op korte termijn ook een draai van de Wolk in onderstaande grafiek.

De titel van vandaag heeft betrekking op de WeekGrafiek. Hogere koesen voor het valutapaar moeten/mogen in deze grafiek slechts gezien worden als reactief. De DD houdt daarom rekening met een scenario waarin het opzoeken van hogere niveaus in onderstaande grafiek moeizaam zal verlopen.

De lijnen welke ingetekend staan en welke in de recente daling de respectievelijke ijkpunten en weerstanden vormden, mogen nu gezien worden als achtereenvolgende magneetlijnen. De eerste ligt  op 1,1385.

De lijnen van de Wolk dienen nu als steunzone te fungeren. De korte lijn start vandaag op 1.1250.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een antwoord