EUR/USD: Op het Randje

Het herstel in EUR/USD lijkt haar meerdere weer gevonden te hebben. De DD ziet hogere koersen nog steeds als reactief. De gedachte aan lagere niveaus is daarom nog niet verlaten. Of is dat niet helemaal terecht?

In onderstaande grafiek staat de dalende lijn over de toppen van 25 en 28 juni ingetekend. Het is precies deze lijn waarop het herstel van EUR/USD gisteren is stukgelopen. Na de test van deze lijn is de koers van het valutapaar al weer wat teruggezet. Toch lijkt deze constatering slechts de helft van het huidige verhaal.

In de achterliggende dagen is ook een lijn geintroduceerd op 1.1160. Ook deze staat nog in de grafiek ingetekend. Nu EUR/USD door deze lijn is geklommen mag dezelfde lijn aangemerkt worden als eerste steun. Daarnaast is de RSI dinsdag natuurlijk tot OB geklommen en noteert sinds lange tijd de MA20 weer boven MA50. Deze punten kunnen als positief worden aangemerkt. Reden voor de DD om voor nu rekening te houden met een zone tussen 1.1160 en de langere diagonaal dalende trendlijn.

Het grotere plaatje geeft echter nog steeds aanleiding om te verwachten dat 1.1160 eerder zal breken dan dat EUR/USD opwaarts door de diagonale lijn loopt. Maar zoals gezegd, pas onder 1.1160 echt bevestiging van het afronden van de reactieve stijging welke is ingezet vanaf de niveaus net boven 1.1000.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 7 augustus 2019 180 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek is sinds de top van eind juni nog steeds sprake van lagere toppen en lagere bodems. Met deze gedachte in het achterhoofd mag de huidige reactieve beweging dus ook gewoon gezien worden als een zoektocht naar een volgende lagere top.

Zie dat de MA50 lijn het herstel heeft tegengehouden. Wel noteert de koers boven MA20. Deze kan als steun worden aangeduid. De huidige stand van deze lijn ligt net iets boven de hiervoor aangehaalde 1.1160.

Ook vanuit de daggrafiek dus reden om even een daling onder 1.1160 af te wachten alvorens te roepen dat de reactieve beweging van de laatste dagen is afgerond. Standen onder 1.1160 impliceren immers een breuk van MA20.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 7 augustus 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen. Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 7 augustus 2019 WeekGrafiek

Laat een reactie achter