EUR/USD: Knak?

In de laatste DD-EUR/USD is gewezen op het omgekeerde hoofd schouder patroon in onderstaande grafiek. In de slotalinea van die DD stond een waarschuwing dat na het doorbreken van een koerspatroon veelal een terugtest volgt op de triggerlijn van het patroon. En dat is precies de ontwikkeling die nu gaande is in EUR/USD. Vraag is echter wel of dit proces niet iets te diep reikt! Zie titel.

De koers van EUR/USD schommelt momenteel rondom de triggerlijn. Dat is de ingetekende diagonaal dalende lijn. Zie dat de koers ook schommelt rondom de onderkant van de wolk en dat deze indicator nog groen van kleur is. Zie tot slot dat de RSI in de terugtest van EUR/USD netjes boven OS noteert. Ondanks het feit dat de koers van het valutapaar idealiter natuurlijk boven de diagonaal had moeten stoppen, besluit de DD op basis van de hiervoor afgegeven opsomming om EUR/USD toch nog een dag het voordeel van de twijfel te geven. De kritieke zone ligt tussen 1.2120/1.2105. Onder dit gebied worden de scheurtjes scheuren en lijkt de terugtest mislukt.

De ingetekende horizontale lijnen boven de huidige koers zijn vrijdag bestempeld als de eerste richtpunten van het ingetekende koerspatroon. De geldigheid van deze lijnen blijft dus bestaan zolang EUR/USD zich staande weet te houden boven/in de hiervoor afgegeven 1.2120/1.2105.

Succes.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een reactie